Ένας (μηλο)κλέφτης που παράγει αξία - OlaDeka

Ένας (μηλο)κλέφτης που παράγει αξία

Ο κύβος ερρίφθη. Η άρση των διοικητικών εμποδίων που απαγόρευαν μέχρι πρόσφατα  την παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε και πλέον η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η πρώτη εταιρία που ξεκινά  την δραστηριοποίηση της και στον τομέα αυτό πραγματοποιώντας επενδύσεις με στόχο σύντομα να μπορεί να καλύψει την ελληνική ζήτηση και στη συνέχεια να εξάγει ελληνικό μηλίτη και στο εξωτερικό τόσο σαν τελικό προϊών αλλά πολύ περισσότερο ως πρώτη ύλη.

Το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς για την παραγωγή μηλίτη και προϊόντων μηλίτη και στην Ελλάδα αποτελούσε εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα τόσο της  Αθηναϊκής Ζυθοποιίας όσο και άλλων εταιριών του κλάδου αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Ζυθοποιών . Η απαγόρευση η οποία βασιζόταν σε νομοθετική διάταξη του 1922 μετά από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών τον περασμένο Αύγουστο είναι πλέον παρελθόν ανοίγοντας το δρόμο για δραστηριοποίηση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας η οποία περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της και μηλίτη τον οποίο σήμερα εισάγει.

Ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει όλες τις ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα μια επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και να ξεκινήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο της στην Πάτρα. Ο εξοπλισμός για την γραμμή παραγωγής έχει ήδη παραγγελθεί και η εγκατάσταση του αναμένεται να έχει γίνει το αργότερο στις αρχές του 2019 με στόχο η λειτουργία του να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου 2019.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν έως και 10 μόνιμες και εποχιακές θέσεις εργασίας εντός του 2019 που θα αφορούν στη γραμμή μπουκαλιού αλλά και στον ποιοτικό έλεγχο της εταιρίας. Στόχος είναι το 2019 η παραγωγή προϊόντων ελληνικού μηλίτη να φτάσει τα 3 εκατομμύρια λίτρα και να καλύψει την ποσότητα που σήμερα εισάγεται στην Ελλάδα. .Στο σχεδιασμό είναι η παραγωγή του μηλίτη «Μηλοκλέφτης» που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά από πέρσι και σήμερα η εταιρία εισάγει από άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η μητρική της Heineken ενώ σχέδια υπάρχουν στο μέλλον και για την παραγωγή του «strongbow» που επίσης σήμερα εισάγεται .Επίσης η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει ήδη κάνει επαφές με προμηθευτές μηλοχυμού από περιοχές της Βορείου Ελλάδος και της Πελοποννήσου οι οποίοι έχουν δώσει δείγματα για ποιοτικό έλεγχο. Στην συνέχεια  και εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης, οι συγκεκριμένοι προμηθευτές θα μπορούν  γίνουν παγκόσμιοι προμηθευτές του ομίλου της Heineken καθώς στα σχέδια της Αθηναϊκής είναι να μπορούν να τροφοδοτούν  και άλλες χώρες της Heineken που παράγουν μηλίτη.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria