ΣτΕ: Άκυρος ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί

Αρχική » Ελλάδα » ΣτΕ: Άκυρος ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί

Δικαιώθηκαν τελικώς, οι Ενώσεις που είχαν προσφύγει από το 2016 στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί. Την ακύρωση του ΕΦΚ, γνωστοποίησε το Συμβούλιο, με την απόφαση 1734 της 3ης του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

Στις αρχές του 2016, στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει ζητώντας την ακύρωση του συγκεκριμένου ειδικού φόρου, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, μαζί με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και έναν μικρό οινοπαραγωγό από τις Σέρρες.

«Εργαστήκαμε σκληρά και πετύχαμε για το καλό όλου του κλάδου να εισακουστούμε από τα ελληνικά δικαστήρια» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργος Σκούρας και πρόσθεσε: «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τον διευθυντή μας και έγκριτο νομικό, Θεόδωρο Γεωργόπουλο, που ανέλαβε με επιτυχία το δύσκολο έργο της δικαστικής υπεράσπισης του χώρου σε μία τόσο κρίσιμη υπόθεση».

Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «ο κλάδος το φώναζε από την πρώτη στιγμή: Ο οινοκτόνος φόρος στο κρασί ήταν άδικος και σαθρά χτισμένος. Μας υποσχέθηκαν την πολιτική απόφαση κατάργησής του. Περιμέναμε».

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια