Aretha Franklin: Η αληθινή βασίλισσα που αγαπούσε τις αληθινές γούνες - OlaDeka

Aretha Franklin: Η αληθινή βασίλισσα που αγαπούσε τις αληθινές γούνες

Η Aretha Franklin αγαπήθηκε από ένα τεράστιο, παγκόσμιο κοινό το οποίο περιελάμβανε και ανθρώπους του κλάδου της γουνοποιίας μιας και θεωρούνταν βασίλισσα που αγαπούσε τις αληθινές αξίες και τις αληθινές γούνες.

«Έχουμε φτιάξει custom παλτό για την Aretha Franklin» αναφέρει ο ελληνικής καταγωγής Nick Pologeorgis και δεν ήταν ο μόνος.

«Υπέροχη, παθιασμένη, τραγουδιστής, ηγέτης, μητέρα και κίνητρο. Αναπαύσου εν ειρήνη #arethafranklin» γράφουν στα social οι άνθρωποι της διεθνούς ομοσπονδίας γούνας.

aretha1

Τελικά όσες προσευχές και να έγιναν για την Αρίθα δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την πορεία της.

Η επονομαζόμενη και ως η βασίλισσα της σόουλ πέθανε στα 76 της χρόνια. Η Φράνκλιν ήταν η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

Η ερμηνεύτρια θρύλος της μουσικής πέθανε πριν λίγο στο Ντιτρόιτ. Έχασε τη μάχη για τη ζωή. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2016 και πέρσι ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τη μουσική σκηνή.

Η Αρίθα Φράνκλιν έγινε παγκοσμίως γνωστή από τις επιτυχίες της Think και Respect. Έκανε πάνω από 20 νούμερο 1 τραγούδια στις ΗΠΑ σε μια καριέρα που διήρκεσε πολλές δεκαετίες.

Η τελευταία συναυλία που έδωσε ήταν πέρσι σε ένα γκαλά στη Νέα Υόρκη το οποίο έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς και πιο συγκεκριμένα για το Ίδρυμα Έιτζ του Έλτον Τζον. ΅

Η Αρίθα Φράνκλιν γεννήθηκε στο Μέμφις σε μια οικογένεια μουσική – της γκόσπελ και του πιάνου και ενός βαπτιστή ιερέα. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής της διδάχθηκε από αστέρια της γκόσπελ όπως τη Μαχάλια Τζάκσον και την Κλάρα Γουόρντ.

Στην αρχή πάλεψε για την αναγνώρισή της με την Κολούμπια να μην ξέρει πώς να χαρακτηρίσει και να πιάσει την εξαιρετικά δυνατή φωνή της, όπως έγραψε και το BBC.

Κατόπιν όμως όλα άλλαξαν και κέρδισε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

arethaclinton

Ο Έλτον Τζον στον λογαριασμό του στο Ίνσταγκραμ έγραψε: «Η απώλεια της Αρίθα Φράνκλιν είναι ένα χτύπημα για όποιον αγαπά την πραγματική μουσική. Μουσική από την καρδιά, την ψυχή και την εκκλησία. Η φωνή της ήταν μοναδική, το παίξιμό της στο πιάνο άπαιχτο. Τη λάτρευα και αυτή και το ταλέντο της…»  Κι έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους της.

Η  Άνι Λένοξ είπε: «Κυριάρχησε σε υπέρτατο βαθμό. Και θα κρατιέται πάντα στο υψηλότερο στερέωμα των αστεριών ως η πιο εξαιρετική τραγουδίστρια, ερμηνεύτρια και καλλιτέχνης που ο κόσμος είχε το προνόμιο να δει.

“Οι λέξεις στον υπερθετικό βαθμό  χρησιμοποιούνται συχνά για να περιγράψουν τους εκπληκτικούς καλλιτέχνες, αλλά κατά τη γνώμη μου, ακόμη και ο υπερθετικός βαθμός φαίνεται ανεπαρκής”.

Ήδη από το 1968 βασίλευε στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και ήταν γνωστή ως «Η Κυρία Σόουλ», ένα σύμβολο της μαύρης τιμής η οποία εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ και βραβεύτηκε από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Μετά την ταινία The Blues Brothers έκανε και μερικά άλλα μεγάλα χιτ στη δεκαετία του ’80 καθώς και το ντουέτο με τον Τζορτζ  Μάικλ  I Knew You Were Waiting (For Me).

 

Ο Τζορτζ Μπους τη βράβευσε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας το 2005 επειδή κατάφερε να «αιχμαλωτίσει τις καρδιές εκατομμυρίων Αμερικανών».

Δέκα χρόνια μετά έκανε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να δακρύσει όταν τραγούδησε το (You Make Me Feel Like) A Natural Woman στην τελετή στο Kennedy Center Honours αφού είχε προηγουμένως τραγουδήσει και στην ορκωμοσία του.

aretha-f

 

Aretha_Franklin

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria