Τσίπρας: Διαδικασίες εξπρές για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων - OlaDeka

Τσίπρας: Διαδικασίες εξπρές για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων

Σε μια σειρά άμεσων μέτρων, με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι, θα προχωρήσει η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σύσκεψη που είχε στο Λαύριο με δασάρχες, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, τους γενικούς διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας, υπουργούς της κυβέρνησης και την περιφερειάρχη Αττικής.

Όπως ανέφερε, ο κ. Τσίπρας μετά τη σύσκεψη, μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις των 3200 αυθαιρέτων που έχουν ήδη τελεσίδικα πρωτόκολλά κατεδάφισης, στην Αττική και ξεκαθάρισε ότι το ίδιο θα γίνει σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, ανέφερε ότι για κάθε αυθαίρετο που εντοπίζεται, θα προχωράει άμεσα η διαδικασία κατεδάφισής του.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ξεκινά η καταγραφή και η χαρτογράφηση των περιφράξεων σε αιγιαλούς.

Ο κ. Τσίπρας, έκανε ακόμη γνωστό ότι νομοθετείται παράλληλα διαδικασία για κατεδαφίσεις εξπρές με άμεση υπουργική απόφαση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά τη σύσκεψη τόνισε ότι θα διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς από τους εμπειρογνώμονες και ξεκαθάρισε ότι τίποτα δε θα κουκουλωθεί εν ονόματι σκοπιμότητας.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στις πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων σε αντίστοιχες καταστάσεις λέγοντας πως παλαιότερα στις περιπτώσεις των φυσικών καταστροφών οι ηγεσίες πόνταραν στη λήθη και όχι στη λύση,

«Σήμερα όμως δε μπορούμε, δεν πρέπει και δεν θα πάμε βήμα παρακάτω με οδηγό τη λήθη», τόνισε.

Από την πλευρά του, υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνει μια καλύτερή προετοιμασία για το μέλλον, και αναφερόμενος στο πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης, ανακοίνωσε ότι η κύβερνηση θα αναλάβει αμέσως δράση.

Αναφορικά με τις πληγείσες περιοχές, ο πρωθυπουργός, διασαφήνισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ανοικοδόμησή τους σε νέες βάσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria