Πότε βγαίνουν οι Bάσεις 2018 - OlaDeka

Πότε βγαίνουν οι Bάσεις 2018

Τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ,  σύμφωνα με την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί στις 7».

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει μετά τις 27 Αυγούστου.

Εκτιμήσεις ανά πεδίο:

  • Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών (νομικές, ψυχολογίες), αναμένεται να καταγραφεί σταθερότητα και μικρή άνοδος στα περιζήτητα τμήματα του πεδίου. Ωστόσο δεν αναμένεται οι βάσεις να ανέβουν περισσότερο από 100 μόρια.
  • Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, των Θετικών Επιστημών (πολυτεχνεία, φυσικομαθηματικές), αναμένεται γενική πτώση βάσεων. Στις Σχολές υψηλής ζήτησης όπως τα Πολυτεχνεία, Φυσικομαθηματικές, Γεωπονικές και Σχολές Πληροφορικής αναμένεται μικρότερη πτώση έως και 300 μόρια, με μεγαλύτερη πτώση στις μεσαίες και στις Σχολές χαμηλής ζήτησης.
  • Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, των Επιστημών Υγείας (Ιατρικές Σχολές) αναμένεται επίσης πτώση βάσεων. Μάλιστα εκτιμάται ότι φέτος στην Ιατρική Αθήνας είναι πολύ πιθανό η βάση εισαγωγής να είναι λίγο κάτω από τα 19000 μόρια.
  • Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής αναμένεται σταθερότητα βάσεων και μικρή άνοδος σε κάποιες Σχολές.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria