Πέθανε ο Κόφι Ανάν - OlaDeka

Πέθανε ο Κόφι Ανάν

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ για την ειρήνη, Κόφι Ανάν.

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

O Κόφι Ανάν είχε υπηρετήσει ως Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για σχεδόν μια δεκαετία, από τον Ιανουάριο του 1997 έως τον Δεκέμβριο του 2006.

Ο γκανέζος πολιτικός πέθανε στην Ελβετία όπου νοσηλευόταν, σύμφωνα με το Reuters.

«Με βαθύτατη θλίψη, η οικογένεια Ανάν και το Ίδρυμα Κόφι Ανάν, ανακοινώνουμε ότι ο Κόφι Ανάν, πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, πέθανε ήρεμα το Σάββατο 18 Αυγούστου, ύστερα από μια σύντομη ασθένεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα Κόφι Ανάν.

Ο Κόφι Ανάν γεννήθηκε στη Γκάνα το 1938. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Kumasi και στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ όπου συνέχισε τις σπουδές του στο McAlester College. Το 1972 πήρε το μεταπτυχιακό του στο Management από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΟΗΕ, ο Ανάν μπήκε στον Οργανισμό το 1961 και απασχολούνταν με διοικητικά και οικονομικά ζητήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στη Γενεύη.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 έγινε Βοηθός Γενικός Γραμματέας για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, ενώ στη συνέχεια έγινε αναπληρωτής ΓΓ του Οργανισμού.

Κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 2001 και το 2011 τοποθετήθηκε στη θέση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και της Ένωσης Αραβικών Κρατών, για τη Συρία.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria