Οι ΗΠΑ «στραγγαλίζουν» την κυβέρνηση Ερντογάν: Επέβαλαν κυρώσεις σε Τούρκους υπουργούς - OlaDeka

Οι ΗΠΑ «στραγγαλίζουν» την κυβέρνηση Ερντογάν: Επέβαλαν κυρώσεις σε Τούρκους υπουργούς

Την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς την κυβέρνηση της Άγκυρας για την απελευθέρωση του Αμερικανού προτεστάντη πάστορα, Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Tα μέτρα της Ουάσιγκτον στρέφονται εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης και του υπουργού Εσωτερικών της γειτονικής χώρας.

Η προοπτική επιβολής κυρώσεων είχε διαφανεί εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ από την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να απειλεί ευθέως τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μπράνσον, ο οποίος διαμένει για πάνω από δύο δεκαετίες στα παράλια της Μικράς Ασίας, κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Ο ίδιος βρισκόταν στη φυλακή για περίπου 21 μήνες, προτού τελικώς τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Μπράνσον αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, με την Ουάσιγκτον να επιζητάει την απόσυρση των κατηγοριών και την επιστροφή του πάστορα στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, οι κυρώσεις αφορούν το πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων των δύο Τούρκων υπουργών εντός της αμερικανικής δικαιοδοσίας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria