Νέα «βουτιά» για το ρούβλι μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ - OlaDeka

Νέα «βουτιά» για το ρούβλι μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Το ρωσικό ρούβλι καταγράφει την πιο απότομη πτώση των τελευταίων δύο ετών, καθώς οι ΗΠΑ απείλησαν με νέες κυρώσεις την Ρωσία για την υπόθεση Σκριπάλ. Την ίδια στιγμή οι αποδόσεις των ρωσικών ομολόγων ανεβαίνουν καθώς οι επενδυτές χάνουν την πίστη τους προ τη Ρωσία.

Το ρούβλι υποχώρησε κατά 1,8% στην εκκίνηση της διαπραγμάτευσης την Πέμπτη μετά από πτώση 3% που κατέγραψε την Τετάρτη μετά από την ανακοίνωση των ΗΠΑ για την επιβολή νέων κυρώσεων λόγω της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στη Βρετανία. Οι αποδόσεις των ρωσικών ομολόγων έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016.

Οι νέες κυρώσεις, τις οποίες καλωσόρισε η Βρετανία, αυξάνουν τις πιέσεις στο ρωσικό νόμισμα το οποίο υποχωρεί στο χαμηλότερο σημείο από τον Νοέμβριο του 2016. Η κατάσταση για τη ρωσική οικονομία γίνεται ακόμη χειρότερη λόγω των φόβων που επικρατούν στους επενδυτές για την επιβολή άλλων κυρώσεων από το Αμερικανικό Κογκρέσο λόγω ανάμειξης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

«Είναι ξεκάθαρο πως έρχονται μεγάλες κυρώσεις έναντι της Ρωσίας, είτε από την κυβέρνηση, είτε από το Κογκρέσο, είτε και από τους δύο», αναφέρει στο Bloomberg ο Τιμ Ας, αναλυτής αγορών στην Bluebay Asset Management στο Λονδίνο.

Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν χθες θα τεθούν σε ισχύ στις 22 Αυγούστου και περιλαμβάνουν περιορισμό των εξαγωγών αμερικανικών αγαθών στη Ρωσία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria