ΓΕΕΘΑ: Δεν αναστέλλονται τα ΜΟΕ με Τουρκία - OlaDeka

ΓΕΕΘΑ: Δεν αναστέλλονται τα ΜΟΕ με Τουρκία

Δεν προχωρά σε αναστολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Μόνο κάποιες χαμηλής έντασης δραστηριότητες όπως για παράδειγμα οι ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ των παραγωγικών σχολών, έχουν ανασταλεί.

Παρά τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί αναστολής των ΜΟΕ με την Τουρκία, ως αντίποινα για την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το ΓΕΕΘΑ εξηγεί ότι πρόκειται για αναστολή χαμηλής έντασης και αξίας δραστηριοτήτων, όπως κάποιες επισκέψεις αξιωματούχων χαμηλής κλίμακας.

Συγκεκριμένα, πηγές του Γενικού Επιτελείου αναφέρουν πως τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αφορούν τον προγραμματισμό των ασκήσεων, τον σεβασμό των θρησκευτικών αργιών, το «μορατόριουμ” στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για να μην πληγεί ο τουρισμός και τις κοινωνικές εκδηλώσεις και ανταλλαγές επισκέψεων από τις δυο πλευρές.

Αυτό που καταργείται για τους επόμενους μήνες, δεν είναι ούτε ο προγραμματισμός των ασκήσεων, ούτε βέβαια το καλοκαιρινό μορατόριουμ αλλά μόνο το «κοινωνικό σκέλος”, το οποίο αφορά στην ανταλλαγή κάποιων χαμηλόβαθμων αξιωματικών και στη συμμετοχή εκατέρωθεν σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Οι προγραμματισμένες ασκήσεις θα γίνουν κανονικά, επεσήμαναν πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria