Handelsblatt: Η Ελλάδα έχει φύγει από την επικίνδυνη ζώνη – Η οικονομία αναπτύσσεται - OlaDeka

Handelsblatt: Η Ελλάδα έχει φύγει από την επικίνδυνη ζώνη – Η οικονομία αναπτύσσεται

«Για πολύ καιρό πολλοί επενδυτές απέφευγαν την Ελλάδα, αυτό αρχίζει να αλλάζει» αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, εκτιμώντας ότι η χώρα έχει φύγει «από την επικίνδυνη ζώνη».

«Το Grexit δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα, τον Αύγουστο το πρόγραμμα τελειώνει. Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, μάλιστα για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα» σημειώνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Όπως επισημαίνεται, «ο οργανισμός ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ ελπίζει να εισπράξει φέτος περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ» και εκτιμάται ότι «θα πιάσει τον ετήσιο στόχο του για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 2011», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης εκτιμά ότι τα πιθανά έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να ανέλθουν μάξιμουμ στο ποσό των 15 δισ. ευρώ.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2011, έχουν ολοκληρωθεί 38 σχέδια ιδιωτικοποίησης. Απέφεραν μόνο 4,74 δισ. ευρώ στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Για το 2018, η κυβέρνηση και οι πιστωτές έχουν θέσει ως στόχο την είσπραξη δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα.

Όπως σημειώνει η Handelsblatt η Ελλάδα αναμένει νέο τουριστικό ρεκόρ το τρέχον έτος.

Η γερμανική εταιρεία Fraport ανέλαβε τη διαχείριση 14 ελληνικών περιφερειακών αερολιμένων πέρυσι.

Τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς, η Fraport Greece ανακοίνωσε αύξηση 11% του αριθμού των επιβατών.

Η απόδοση είναι τόσο καλή που η Fraport ενδιαφέρεται ήδη για άλλα 23 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία εξακολουθεί να διαχειρίζεται το κράτος.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που επικαλείται η εφημερίδα, ο αριθμός των ξένων τουριστών αυξήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 14%.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria