82 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική - OlaDeka

82 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εκπροσώπου της Πυροσβεστικής ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 81.

Περισσότερες από 2.500 κατοικίες έχουν καταστραφεί σε Μάτι και Ραφήνα και 4.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Θεωρείται ωστόσο βέβαια ότι ο αριθμός θα ανέβει και μάλιστα κατά πολύ. Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς από χθες εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι τριψήφιος, πάνω από 100. Την εκτίμηση αυτή υποστήριξε και σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ τονίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος επιθυμεί να διαψευστεί.

Επίσης το απόγευμα της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε τα μέτρα για τους πυρόπληκτους.

Αγωνιώδεις αναζητήσεις για τους αγνοούμενους

Παράλληλα, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται μετά από τις πυρκαγιές. Συγγενείς και φίλοι αναζητούν με τη βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών, μέσω των social media αλλά και των δημοσιογραφικών μέσων τους δικούς τους ανθρώπους.

Αγνοούμενα παραμένουν και τα δίδυμα κορίτσια, η Σοφία και η Βασιλική Φιλιπποπούλου και σήμερα οι φωτογραφίες τους είναι πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Times.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, «παρακαλούνται οι συγγενείς των αγνοούμενων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, από σήμερα έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου, από τις 08:00 έως τις 20:00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων».

Ανασύρονται νεκροί και από τη θάλασσα

Επιπλέον, εκτός από τους απανθρακωμένους, υπάρχουν και άνθρωποι που στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις φλόγες έφτασαν στις παραλίες και βούτηξαν στη θάλασσα. Δυστυχώς ορισμένοι από αυτούς δεν τα κατάφεραν και οι διασώστες τους ανασύρουν νεκρούς.

Το έργο της περισυλλογής νεκρών από τη θάλασσα βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Δευτέρας. Την Τρίτη εντοπίστηκαν δύο σοροί στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria