Τσίπρας από το Μάτι: Ανείπωτη θλίψη και σεβασμός - OlaDeka

Τσίπρας από το Μάτι: Ανείπωτη θλίψη και σεβασμός

Την «ανείπωτη θλίψη» αλλά και τον «απέραντο σεβασμό» του εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Σε μήνυμα του στο Twitter αμέσως μετά την επίσκεψη, αναφέρει: «Επισκέφθηκα σήμερα το τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης».

Συνοδεία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε το Μάτι στις 9 το πρωί και αναχώρησε πριν τις 10.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού  Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος.

Επίσης, συνομίλησε με τους μηχανικούς και τους εργαζόμενους που παραμένουν στην περιοχή για την ολοκλήρωση της καταγραφής των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά και με πολίτες.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, ούτε καλύφθηκε σε απ’ ευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση.

Την ίδια στιγμή, έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι κυβερνητικοί χειρισμοί την περασμένη Δευτέρα με την αντιπολίτευση να κατηγορεί προσωπικά τον Πρωθυπουργό πως έπαιζε «θέατρο» στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Θολή εικόνα για τον αριθμό των αγνοουμένων 

Χθες Κυριακή για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε αριθμός αγνοουμένων, ωστόσο και πάλι η αχλύς δεν ξεδιαλύνει. Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη ανακοίνωσε ότι: «Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής από τη διαδικασία και της ταυτοποίησης προκύπτει ότι: Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται».

Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν, 59 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί και εκκρεμεί η ταυτοποίηση άλλων 28.

Η Πυροσβεστική αρχικά δεν ανακοίνωσε αριθμό των νεκρών.

Στη συνέχεια, αργά το βράδυ της Κυριακής, όμως ακολούθησε διευκρινιστική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η οποία μάλλον επέτεινε τη σύγχυση.

«Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μην προσθέτουν τον αριθμό των αγνοουμένων στον αριθμό των νεκρών, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους.

Διευκρινίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 59 και υπολείπονται 25 που είναι αγνοούμενοι».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria