Το πρώτο ιπτάμενο ταξί παρουσίασε η Rolls-Royce - OlaDeka

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί παρουσίασε η Rolls-Royce

Το «ιπτάμενο ταξί», όπως το χαρακτήρισαν οι ειδικοί της εταιρείας, θα κινείται με την τεχνολογία Μ250 που ανέπτυξε η εταιρεία: μια τουρμπίνα αερίου θα τροφοδοτεί με περίπου 500 KW έξι ηλεκτρικούς κινητήρες οι οποίοι έχουν ειδικό σχεδιασμό ώστε να κάνουν λιγότερο θόρυβο. Όταν φθάνει στο κατάλληλο ύψος οι έλικες των φτερών του θα «διπλώνουν»: έτσι θα μειώνεται η δύναμη αντίστασής του και ο θόρυβος στην καμπίνα ενώ θα κινείται με τους έλικες της ουράς του.

Καθώς είναι υβριδικό, το ταξί της Rolls-Royce δεν θα χρειάζεται επαναφόρτιση, ενώ το γεγονός ότι απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα το απαλλάσσει από την ανάγκη να χρησιμοποιεί διάδρομο προσγείωσης. Για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε εκπρόσωπός της, θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί ήδη υπάρχουσες υποδομές όπως αεροδρόμια και ελικοδρόμια.

Η Rolls-Royce ευελπιστεί ότι το αυτόνομο ιπτάμενο ταξί της θα αρχίσει να μεταφέρει τους πρώτους πελάτες από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, ωστόσο η βρετανική βιομηχανία δεν είναι η μόνη που επενδύσει σε τεχνολογίες του είδους. Αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα ετοιμάζουν αρκετές άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Airbus, η Uber και Kitty Hawk του συνιδρυτή της Google Λάρι Πέιτζ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria