Τι κατέθεσαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί – Το σκεπτικό του δικαστηρίου - OlaDeka

Τι κατέθεσαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί – Το σκεπτικό του δικαστηρίου

«Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεση. Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη εγκλήματος», δήλωσε χθες ο Δημήτρης Κούκλατζης ενώπιον του δικαστηρίου στην Αδριανούπολη. Και ο Άγγελος Μητρετώδης δήλωσε πως «δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη εγκλήματος».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, στο αιτιολογικό της απόφασης, με την οποία για έκτη φορά απορρίπτεται αίτηση αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι ίδιοι λόγοι προβάλλονται και πάλι για τη συνέχιση της κράτησης.

Στην απόφαση αναφέρεται και εκ νέου δηλαδή ότι «τα στοιχεία που περιέχονται στους φακέλους, έπειτα και από την αξιολόγηση των σχετικών εγγράφων, υποδεικνύουν την παρουσία ισχυρής υποψίας εγκλήματος με την είσοδό τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη».  Προστίθεται ότι «λόγω της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας, στοιχειοθετούν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους. Εξάλλου, λόγω του ότι το ψηφιακό υλικό ακόμη εξετάζεται, είναι πιθανό να αλλάξει το αδίκημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό διαπράχθηκε από στρατιώτες οι οποίοι γνώριζαν έστω το μίνιμουμ, δηλ. τις κατευθύνσεις στη συγκεκριμένη περιοχή».

Ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι «λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δυο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους» προστίθεται στο ρεπορτάζ.

Δείτε το video:

Τουρκία: Αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες και για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν θα μπορούν να κρατούνται, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria