Παγκόσμιοι πρωταθλητές Στεργιάκας-Καλανδαρίδης στο Πόζναν - OlaDeka

Παγκόσμιοι πρωταθλητές Στεργιάκας-Καλανδαρίδης στο Πόζναν

Βόντζου-Θωμαϊδα Εμμανουηλίδου πήραν την 4ηθέση στον τελικό του αγωνίσματος

Παγκόσμιοι πρωταθλητές για πρώτη φορά στην κατηγορία κάτω των 23 ετών αναδείχθηκαν οι Χρήστος Στεργιάκας –Ιωάννης Καλανδαρίδης ανεβάζοντας τη γαλανόλευκη στον ψηλότερο ιστό του Πόζναν.

Το ελληνικό δίδυμο πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ των αγοριών τερματίζοντας σε 6:13.13 μετά από μια συναρπαστική κούρσα. Αν και ξεκίνησαν από την 3ηθέση που κράτησαν ως το μισά της κούρσας στη συνέχεια ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμούς και μπήκαν σε θέση οδηγού αφήνοντας πίσω τόσο την Ολλανδία που τερμάτισε 2ησε 6:14.18 όσο και την Πολωνία που κέρδισε το χάλκινο με 6:14.53.

«Οι συνθήκες ήταν καλές σήμερα και περιμέναμε ότι θα διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε την τέλεια κούρσα για να κερδίσουμε το χρυσό. Είμαστε χαρούμενοι κι ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια και στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης» είπε ο Χρήστος Στεργιάκας αμέσως μετά τον τελικό .

stergia-kaland-pozn

Ένα μόλις δευτερόλεπτο χώρισε το διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών από το βάθρο. Οι Αναστασία Βόντζου-Θωμαϊδα Εμμανουηλίδου πήραν την 4ηθέση στον τελικό του αγωνίσματος τερματίζοντας σε 7:00.45 χάνοντας τη 3ηθέση από το πλήρωμα της Βρετανίας που τερμάτισε σε 6:59.21.

Την 4ηθέση κατέκτησε και το αντίστοιχο βαρύ πλήρωμα των γυναικών με τις Αννέτα Κυρίδου και Σοφία Ασουμανάκη. Οι δυο πρωταθλήτριες ήταν σε τροχιά μεταλλίου μέχρι τα μισά της κούρσας αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν με αποτέλεσμα να τερματίσουν 4εςμε χρόνο 6:51.47 πίσω από  την Ιταλία που έκανε χρόνο 6:49.17.

Στον μικρό τελικό του  σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών η Μαρία Πέργουλη πήρε τη 2η θέση ( 8ηστη γενική) με χρόνο 7:49.99 ενώ στον αντίστοιχο των αγοριών ο Νίνος Νικολαϊδης ήταν 5ος(11οςστη γενική) με   7:17.01.

Η τετράκωπος άνευ των κοριτσιών με τις Δήμητρα Τσαμοπούλου-Ιωάννα Μπιτζιλέου-Μαργαρίτα Γεωργούδη-Αθηνά Αγγελοπούλου τερμάτισε στη 2ηθέση του μικρού τελικού (8ηστη γενική) με χρόνο 6:35.22 ενώ το διπλό σκιφ ελ βαρών των αγοριών με τους Γραμμενιάτη-Ντινενή ήταν 6ο (12ο στη γενική)  στο μικρό τελικό με 6:29.92

Ομάδα έτοιμη για μεγάλες στιγμές

Συγκεντρωτικά τα 10 πληρώματα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόζναν κατέκτησαν ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο (χθες με τους Μαρόκο-Παπακωνσταντίνου στη δίκωπο άνευ ελ βαρών) είχαμε συνολικά έξι συμμετοχές σε μεγάλους τελικούς και τέσσερις σε μικρούς με την ομάδα μας να δείχνει ότι είναι πανέτοιμη να πάρει τη σκυτάλη από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα πληρώματα και να συνεχίσει την παράδοση των επιτυχιών σε διεθνές επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria