Μητσοτάκης: Αδυνατώ να σκεφτώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση - OlaDeka

Μητσοτάκης: Αδυνατώ να σκεφτώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση

Η απάντηση του Μαξίμου

«Αδυνατώ να σκεφτώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, αναφερόμενος στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και χαρακτηρίζοντάς την «πρωτόγνωρη τραγωδία».

«Αδυνατώ να σκεφτώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση» είπε και δεσμεύτηκε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για τον καταλογισμό ευθυνών.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «άθλια αντιμετώπιση της κρίσης και άθλια επικοινωνιακή συγκάλυψη από πλευράς της κυβέρνησης».

Σε ερώτηση για το αν έχει προσωποποιήσει τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι και αν υπάρχουν πρόσωπα που ευθύνονται απάντησε: «Αδυνατώ να καταλάβω τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Η παραίτηση είναι και πράξη προσωπικής ευθύνης. Αναρωτιέμαι πως κάποιοι άνθρωποι τιμούνται και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, όπως ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κ. Δούρου, οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους. Ποιος τους έχει εμπιστοσύνη να αντιμετωπίσουν μια άλλη φυσική καταστροφή;»

Σε ερώτηση για το αν επιχειρείται συγκάλυψη, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Έχω βάσιμες υποψίες. Πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη στο ανώτατο δυνατό επίπεδο οι καταγγελίες Μπουρνούς. Ζητώ επίσημα να ανατεθεί η έρευνα σε εφέτη εισαγγελέα. Αν δεν το κάνουμε τώρα που χάθηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι, πότε θα το κάνουμε; »

Προσωπική επίθεση στον Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «σόου του Αλέξη Τσίπρα που επιχείρησε να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης, την ώρα που όλοι γνώριζαν πως έχουμε νεκρούς. Οι πολίτες χρεώνουν στον κ. Τσίπρα θράσος και έλλειψη επαφής με το πρόβλημα. Η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση με κάνει να πιστεύω πως υπάρχει προσπάθεια επικοινωνιακής αντιμετώπισης και ενδεχόμενης συγκάλυψης».

«Κάποτε ο Τσίπρας ήταν ανεύθυνος τώρα είναι καταστροφικός και κυνικός» είπε επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Η χώρα κινδυνεύει κυρίως από σεισμούς, φωτιές και πλημμύρες, γνωρίζουμε ποιες περιοχές είναι.

Γιατί το 112 δεν δούλευε, γιατί δεν βγήκε στην τηλεόραση ο γραμματέας της πολιτικής προστασίας;» διερωτήθηκε

«Έχω μιλήσει για μιαν νέα πολιτική δασοπυρόσβεσης. Μια φωτιά σβήνει στα πρώτα λεπτά με μια υδροφόρα , μετά ούτε με δέκα πυροσβεστικά», σημείωσε.

 

Η απάντηση του Μαξίμου

«Σε μια συνέντευξη όπου ο κ. Μητσοτάκης φαινόταν να διαβάζει τις απαντήσεις που του είχαν ετοιμάσει οι επικοινωνιολόγοι του επιχείρησε για άλλη μια φορά να βγάλει πολιτική υπεραξία, εκμεταλλευόμενος τον πόνο από την απώλεια  δεκάδων συμπολιτών μας.

Δεν μπορεί, όμως, οι ανθρώπινες ζωές να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Οι πολίτες κρίνουν και τους κρίνοντες.»

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria