Καστοριά: Αντεγκλήσεις για το νερό του Δισπηλιού - OlaDeka

Καστοριά: Αντεγκλήσεις για το νερό του Δισπηλιού

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Να δοθούν αναλυτικά τα στοιχεία που αφορούν τις αναλύσεις του νερού στο Δισπηλιό Καστοριάς ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Γιώργος ΔακήςΜάλιστα όπως επισήμανε πρέπει να γίνουν αναλύσεις και σε άλλα επιβλαβή στοιχεία για τον άνθρωπο, πέρα απ’ αυτά που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, ήδη στο Δισπηλιό πάει νερό από καθαρή πηγή, ενώ επισήμανε ότι «δε θα μείνει τίποτε χωρίς να μετρηθεί», προσθέτοντας ότι ζήτησε τόσο από το ΙΓΜΕ όσο και από το Πανεπιστήμιο να μελετηθεί όλη η περιοχή και όχι μόνο μεμονωμένα μία γεώτρηση.

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καστοριάς ανακοινώθηκε ότι, παρά την αντικατάσταση των πηγών υδροδότησης του δικτύου ύδρευσης του οικισμού Δισπηλιού και την κυκλοφορία στο δίκτυο νερού των πηγών Μανιάκων και του υφιστάμενου αγωγού Καστοριάς, εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί στη χρήση του νερού του δικτύου, όπως είχαν επιβληθεί μέχρι την πιστοποίηση της καταλληλότητας του και την άρση αυτών.

Για τραγικά εγκληματική ολιγωρία της περιφερειακής αρχής και του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για το πολύ σοβαρό θέμα  της ρύπανσης του νερού στο Δισπηλιό, κάνει λόγο σε επερώτησής της προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου η επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα» Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Το πρόβλημα, όπως τονίζει η κα Ζεμπιλιάδου, διαφαίνεται να αφορά τη ρύπανση σημαντικού μέρους του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα της ΠΕ Καστοριάς από επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία διαλύτες. Και διερωτάται τι άλλο περιμένει η παρούσα περιφερειακή αρχή για να ενεργοποιηθεί.

Σκληρή ήταν η απάντηση προς την κ. Ζεμπιλιάδου για το θέμα αυτό από τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Σωτήρη Αδαμόπουλο. «Ο Δον Κιχώτης της Περιφέρειας ξαναχτύπησε! Ντύθηκε και Ρομπέν των «αδυνάτων» και αποφάσισε να παίξει αυτή τη φορά με τον πόνο των κατοίκων του Δισπηλιού», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμόπουλος, τονίζονται πως η κ. Ζεμπιλιάδου «σκέφτηκε! Εκλογές έρχονται, να δείξουμε ότι υπάρχουμε…».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς η Περιφέρεια το «παρακολουθεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους», ενώ όπως τονίζει δρομολογείται «η έρευνα για τις πηγές των ρύπων και την γενικότερη επίλυση του προβλήματος».

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria