Δύο έλληνες διπλωμάτες θα απελάσει η Ρωσία - OlaDeka

Δύο έλληνες διπλωμάτες θα απελάσει η Ρωσία

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία θα απαντήσει με αντίστοιχο τρόπο στην κίνηση της Ελλάδας να απελάσει δύο ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο σε άλλους δύο.

Η Μόσχα θα απαντήσει στην απέλαση των ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Όπως δήλωσε ο βουλετής της ρωσικής Άνω Βουλής Αντρέι Κλίμοφ, η κίνηση της Ελλλάδας να απελάσει δύο ρώσους διπλωμάτες και να απαγρεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο, θα απαντηθεί με την απέλαση δύο ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στην κίνηση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή που επικαλείται διπλωματικές πηγές, η Αθήνα κατηγορεί τους διπλωμάτες για  «προσπάθειες συγκέντρωσης και διασποράς πληροφοριών, αλλά και για διαφθορά κυβερνητικών αξιωματούχων».

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι «διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι η απόφαση της Αθήνας συνδέεται αποκλειστικά με τη δράση των συγκεκριμένων τεσσάρων ατόμων και όχι με τη γενικότερη καλή διάθεση της Ελλάδας έναντι της Ρωσίας», αναφέρει το άρθρο.

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην τηλεόραση του Σκάι, μιλώντας για τις πληροφορίες ότι θα απελαθούν από την Ελλάδα δυο Ρώσοι διπλωμάτες. Πρόσθεσε ότι υπάρχει εκτίμηση για τέτοιες συμπεριφορές, «γι’ αυτό το λόγο θα ληφθούν και όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής της πολιτικής, ότι επιδιώκει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη. «Όλοι οφείλουν να σέβονται το διεθνές δίκαιο και εμάς, το ελληνικό κράτος. Οποτεδήποτε έχει χρειαστεί όμως, η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα, αυτό έχει γίνει και αυτή τη φορά, τόνισε χαρακτηριστικά.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria