«Αρνούμεθα ως απάτη να πληρώνουμε φόρους και τέλη» - OlaDeka

«Αρνούμεθα ως απάτη να πληρώνουμε φόρους και τέλη»

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΩΡΡΑ

Μία νέα πολιτική κίνηση που θυμίζει σε πολλά σημεία την οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα έχει κάνει την εμφάνισή της το τελευταίο διάστημα. Όπως και η “Ελλήνων Συνέλευσις” η “αντίσταση τώρα” θεωρεί ότι κατέχει μια δέσμη νομικών ενεργειών που μπορούν να “καλύψουν” νομικά πολίτες που δεν θέλουν να πληρώσουν φόρους, ενώ αναπαράγει τη ρητορεία περί “προδοτών” και “κατοχής”.
Το πιο επικίνδυνο είναι ο υφέρπων θαυμασμός για τη Χρυσή Αυγή, που φτάνει μέχρι ανοιχτού καλέσματος για ανάληψη της εξουσίας από τη νεοναζιστική οργάνωση.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, «στις 28 Ιουνίου ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στην Καστοριά επιτέθηκε σε δύο εφοριακούς που επιχείρησαν να ελέγξουν την επιχείρησή του, με τους αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν για άγριο ξυλοδαρμό.

Οι επιθέσεις σε ελεγκτές έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία 4-5 χρόνια σε διάφορες περιοχές της χώρας, ωστόσο ένα καινούργιο είδος αντίδρασης απέναντι σε εκπροσώπους του κράτους αναδύεται το τελευταίο διάστημα.

Το βράδυ της 18ης Ιουνίου στο πλαίσιο ελέγχου κλιμακίου της Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων σε κατάστημα εστίασης με την επωνυμία «Παραμύθι» στην πλατεία Κανάρη στον Πειραιά, η καταστηματάρχης όχι απλώς αρνήθηκε τον υγειονομικό έλεγχο, αλλά κάλεσε και την αστυνομία, καταγγέλλοντας η ίδια τους ελεγκτές.

Η καταστηματάρχης δήλωσε μέλος του σωματείου «Αντίσταση Τώρα» και στα χέρια της κρατούσε ένα έγγραφο απαιτώντας από τους ελεγκτές να το υπογράψουν.

Ελεγκτές και ελεγχόμενοι κατέληξαν να περάσουν πέντε ώρες στο αστυνομικό τμήμα.

Το έγγραφο ήταν ένα εξώδικο μερικών σελίδων στο οποίο μεταξύ άλλων αναγραφόταν: «Δεν αποδέχομαι κανέναν έλεγχο από ένα μη νομικό πρόσωπο που δεν δίνει λογαριασμό τι κάνει τα χρήματά μου και των υπόλοιπων Ελλήνων Πολιτών».

Στο εξώδικο, εκτός από ένα πολιτικό μανιφέστο για τις ευθύνες των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου για το δημόσιο χρέος, το σωματείο ξεκαθαρίζει πως δεν αποδέχεται την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία «στερείται νομικής προσωπικότητας και ο σκοπός της είναι η “νόμιμη” αρπαγή της κρατικής περιουσίας. Δεν δύναται να έχει ουδεμία οικονομική διαχείριση, ούτε να εισπράττει ούτε να πληρώνει».

Ματαιώθηκε ο έλεγχος

Η πρώτη σελίδα από το εξώδικο της οργάνωσης
Η πρώτη σελίδα από το εξώδικο της οργάνωσης | 

Με το συγκεκριμένο εξώδικο, οι ελεγχόμενοι απαιτούν από τους ελεγκτές να μην πραγματοποιούν κανέναν έλεγχο στις επιχειρήσεις τους διότι «αν το κάνετε γίνεστε συνεργοί απατεώνων».

Στη συνέχεια οι ίδιοι στρέφονται απειλητικά εναντίον των κρατικών λειτουργών, λέγοντας: «Αν δεν πράξετε άμεσα τα οφειλόμενα, αυτό είναι παραβίαση του Συντάγματος, του Ποινικού (άρθρα 306 και 232) και του Αστικού κώδικα και δι’ αυτόν τον λόγον θα στραφούμε άμεσα και προσωπικά εναντίον σας».

Φυσικά οι ελεγκτές της περιφέρειας δεν υπέγραψαν το παραπάνω έγγραφο, ο έλεγχος ματαιώθηκε και άπαντες μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου Πειραιά, από το οποίο έφυγαν μετά τις τρεις το πρωί.

«Η πιθανότητα επανάληψης παρόμοιων συμβάντων ματαίωσης νόμιμων ελέγχων στο άμεσο μέλλον και η συνακόλουθη παρεμπόδιση του έργου των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά συνιστά βλάβη του δημοσίου συμφέροντος και υπέχει διοικητικές και ποινικές ευθύνες για τον υπαίτιο», γράφει σε επιστολή του προς τον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ζητώντας στενή συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν με καλύτερο τρόπο ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Το μότο του σωματείου «Αντίσταση Τώρα» (που αντιγράφει τον Σώρρα, αλλά τον κατακρίνει ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα του) είναι: «Απλά με αποδείξεις τους σέρνουμε στη δικαιοσύνη».

Τα μέλη του σωματείου γνωρίστηκαν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, μέσα από το διαδίκτυο το 2011 για να δουν αν το οικονομικό πρόβλημα που «μας λένε οι διαχειριστές της εξουσίας ήταν αληθινό ή όχι».

Σήμερα ισχυρίζονται ότι είναι χιλιάδες. Αυτοχαρακτηρίζονται Κίνημα Ακομμάτιστων Πολιτών. Ωστόσο, φυσικά, η πολιτική τους τοποθέτηση είναι ξεκάθαρη.

Με αφορμή το Μακεδονικό, την 1η Ιουνίου ανάρτησαν στην ιστοσελίδα τους κάποια συνθήματα.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγραφαν «Μητσοτάκη δήλωσε τι είσαι, Συνέταιρος ξεπουλήματος;». Κι ενώ προτρέπουν τον Βασίλη να γίνει πραγματικά Λεβέντης για τη «Μακεδονία μας», δεν παραλείπουν με κεφαλαία γράμματα να πουν για τη Χρυσή Αυγή σε ύφος δήθεν απειλητικό: «Χρυσή Αυγή. Επόμενη μέρα. Κυβέρνηση ή διάλυση. Σταματάτε τους ξεφωνημένους, γίνεστε κυβέρνηση. Κάνετε την πάπια, είστε προδότες. Εσείς διαλέγετε».

Δεν αναγνωρίζουν τον ΕΝΦΙΑ, γιατί «δεν είχαμε ποτέ οικονομικό πρόβλημα όταν υπογράψαμε το πρώτο Μνημόνιο, όλα τα Μνημόνια είναι άκυρα και το χρέος είναι ψεύτικο».

Αρνούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και την Εφορία. Ισχυρίζονται πως «στην Εφορία δεν πληρώνουμε κανέναν δικό μας φόρο εκτός από τον ΦΠΑ, επειδή ο ΦΠΑ δεν είναι δικός μας φόρος, αλλά χρήματα που πήραμε για να τα δώσουμε».

Νομικές οδηγίες

Δίνουν στον κόσμο να υπογράψει ένα άλλο εξώδικο 16 σελίδων που το καταθέτουν στην Εφορία.

«Αρνούμεθα να πληρώσουμε τους φόρους και τα τέλη επειδή, αφ’ ενός ένα μέρος των φόρων αυτών είναι προϊόν απάτης, και τους υπόλοιπους αρνούμεθα να τους πληρώσουμε τώρα, επειδή δεν θα πάνε για μισθούς, συντάξεις, παιδεία, στρατό κλπ. […] Λογαριασμό για το τι πραγματικά πρέπει να πληρώσουμε θα κάνουμε μετά την απελευθέρωση. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ».

Μέσα από την ιστοσελίδα τους οι ιδιώτες δικηγόροι του σωματείου δίνουν οδηγίες στους πολίτες και για τα τέλη κυκλοφορίας: «Για να μη μας κόψει κλήση η τροχαία καταθέτουμε ένα ευρώ και έτσι ο τροχονόμος δεν μπορεί να μας γράψει, επειδή κλήση κόβει αν δεν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας».

Προφανώς τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, ωστόσο αρκετοί πολίτες το τελευταίο διάστημα έχουν αφελώς πιστέψει αυτούς τους ισχυρισμούς και κινδυνεύουν με πρόστιμα, προσαυξήσεις έως κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Τον τελευταίο καιρό αποκτούν γραφεία σε αρκετές περιοχές (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Καβάλα, Βόλος, Δράμα), εκτός από τα κεντρικά γραφεία τους στην Αθήνα (Συγγρού).

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι έχουν παραρτήματα σε 59 περιοχές της χώρας. Προπαγανδίζουν πως έχουν προβεί σε 189 ενέργειες κατά των «διαχειριστών της εξουσίας» και ότι έχουν κερδίσει 152 δίκες.

Πριν από δύο χρόνια, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πρέβεζας, Θωμάς Γεωργίου, έκανε λόγο για «ύποπτο κερδοσκοπικό σκοπό της οργάνωσης αυτής που κρύβεται πίσω από προσωπείο σωματείου, παρέχοντας νομικές υπηρεσίες από μη δικηγόρους, εξαπατώντας δανειολήπτες, τάζοντάς τους την ακύρωση των δανείων τους».

Τηλεοπτικές εμφανίσεις

«Ζούμε την εποχή της εκπούστευσης και εκπουτάνευσης του Εθνους. Σπεκουλαδόροι και κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα μας», αναγράφεται στην ιστοσελίδα τους.

Σκοπός του σωματείου είναι «να σταματήσουμε την αρπαγή της ιδιωτικής και κρατικής μας περιουσίας και να ξεριζώσουμε το καρκίνωμα που έχουν στήσει οι διαχειριστές της εξουσίας μετά την Επανάσταση του 1821 έως και σήμερα».

Στελέχη του σωματείου έχουν κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις σε μικρούς τηλεοπτικούς σταθμούς όλης της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ στο facebook ήδη 7.900 άνθρωποι ακολουθούν την οργάνωση.

Ομως, όπως και η «Ελλήνων Συνέλευσις», δεν αποτελούν τόσο ένα μιντιακό προϊόν όσο ακόμα μία ανησυχητική εκδοχή ενός δήθεν αντισυστημικού και ακροδεξιού μορφώματος «από τα κάτω», είδος που ευδοκιμεί σε μια εποχή τεράτων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria