Έλληνες στρατιωτικοί: Αυτό είναι το «νέο» πρόσχημα για την απόρριψη της αποφυλάκισης - OlaDeka

Έλληνες στρατιωτικοί: Αυτό είναι το «νέο» πρόσχημα για την απόρριψη της αποφυλάκισης

Παραμένουν υπό κράτηση οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί – Γιατί το δικαστήριο της Αδριανούπολης για ακόμα μια φορά απέρριψε το αίτημα για την αποφυλάκισή τους

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πέμπτη φορά που η ελληνική πλευρά προσφεύγει κατά της κράτησης των Μητρετώδη και Κούκλατζη.

Το «νέο» πρόσχημα για την απόρριψη της αποφυλάκισης

Σύμφωνα με πηγές από το προξενείο μας στην Κωνσταντινούπολη, η αιτία της παρατεταμένης κράτησης τους είναι το γεγονός ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

«Δεν έχουμε άλλο ένδικο μέσο» απαντούν σε ερώτηση σχετικά με το αν θα γίνεται το ίδιο κάθε φορά πηγές του προξενείου.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΙ  πρόσχημα για την κράτηση τους αποτελεί και η εξέταση των κινητών του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται εδώ και 140 ημέρες πλέον στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Πλέον μπορούν να καταθέσουν νέο αίτημα στα τέλη Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, στις 4 Ιουλίου ψηφίστηκε η τροπολογία στη Βουλή ώστε να έχουν οι δύο στρατιωτικοί μας μόνιμη κατοικία στην Τουρκία. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και δεν έχει τυπικά ολοκληρωθεί. 

Μάλιστα  θα καταβάλλεται στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, ειδική μηνιαία αποζημίωση, όπως προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου ‘Αμυνας. Συγκεκριμένα η τροπολογία αφορά την κύρωση μνημονίου κατανόησης μεταξύ των υπουργείων ‘Αμυνας της Ελλάδος με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για πολυεθνική συνεργασία. Ακόμα περισσότερα ΕΔΩ

Η Τουρκία εξακολουθεί να κρατάει σκληρή στάση στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών και απορρίπτει το ένα μετά το άλλο τα αιτήματα των δικηγόρων τους. Ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να παίξει μέχρι τέλους το παιχνίδι του.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria