Όταν μία αγελάδα «ξεγυμνώνει» την Ε.Ε. και τα βάζει με την γραφειοκρατία! - OlaDeka

Όταν μία αγελάδα «ξεγυμνώνει» την Ε.Ε. και τα βάζει με την γραφειοκρατία!

Μία λάθος απόφαση φαίνεται πως πήρε η αγελάδα Penka στις 12 Μαΐου όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει, περνώντας μόνη της τα σύνορα, μία χώρα που ανήκει στην Ε.Ε., την Βουλγαρία, για την γειτονική της Σερβία…

Η περιέργεια της να δει πως είναι τα πράγματα από την άλλη πλευρά των συνόρων παραλίγο να της κοστίσει την ζωή της, αν δεν ήταν η υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλε ο ιδιοκτήτης της στην περιοχή Mazaratchevo στην Βουλγαρία.

Την Penka βρήκαν Σέρβοι αγρότες να περιφέρεται μόνη της, την περιέθαλψαν για δύο ολόκληρες εβδομάδας, ενώ προέβησαν στις απαραίτητες διαδικασίες αναζητώντας τον ιδιοκτήτη της.

Ο ιδιοκτήτης της βρέθηκε, η Penka όμως, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την αρμόδια υπηρεσία Υγειονομικού Ελέγχου της Βουλγαρίας, έπρεπε να θανατωθεί καθώς είχε εξέλθει και εισέλθει από την Ε.Ε. παράνομα, χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα.

Η υγεία της όμως ήταν άριστη και μάλιστα πιστοποιήθηκε το γεγονός από κτηνιάτρους στην Σερβία.. Η Penka ωστόσο τέθηκε σε απομόνωση…

Αρχικά φάνηκε πως τίποτα δεν ήταν ικανό να κάμψει την γραφειοκρατία, εκτός από τον ιδιοκτήτη της, Ivan Haralampiev, ο οποίος ως Δαυίδ αποφάσισε να πολεμήσει κατά του Γολιάθ!

Η σωτηρία της Penka έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα socialmedia,σε βαθμό που η υπόθεση απασχόλησε ακόμη και την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο της Ε.Ε., Μαργαρίτη Σχοινά, στις Βρυξέλλες!

Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ξεκίνησε εκστρατεία για την διάσωση της συγκεντρώνοντας 30.000 υπογραφές, ενώ ο Paul McCartney διέσωσε το μήνυμα σε 4.000.000 followers.

Δημιουργήθηκε στο μεταξύ και το hashtag #SavePenka!

Υπό το βάρος όλης αυτής της κινητοποίησης, οι Αρχές στην Βουλγαρία λύγισαν…

Η καλή υγεία της Penka, την οποία υπέβαλαν σε ιδιαιτέρως ακριβές εξετάσεις, πιστοποιήθηκε, κατά συνέπεια της έδωσαν το πράσινο φως για να επιστρέψει στην Βουλγαρία!

Η Penka συνάντησε ξανά τον Ivan, ο οποίος την αγαπημένη του αγελάδα την ανέδειξε σε σύμβολο αγώνα κατά των μεγαθήριων, και σήμερα έχει επιστρέψει στην πατρίδα της και ζει μαζί με τις άλλες έξι φίλες της ήρεμα κοντά στην οικογένεια της.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria