«Ψαλίδι» σε ΕΝΦΙΑ και εισφορές εξετάζει η κυβέρνηση - OlaDeka

«Ψαλίδι» σε ΕΝΦΙΑ και εισφορές εξετάζει η κυβέρνηση

Σχέδιο για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις αλλά και φοροελαφρύνσεις των πολιτών φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος»

Υπάρχουν διαρροές που αναφέρονται σε μικρές αυξήσεις οι οποίες αφορούν όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα η κυβέρνηση σχεδιάζει και μείωση του φόρου εισοδήματος που θα φέρει ανάσα ως και 400 ευρώ τον χρόνο.

Οι διαρροές από το οικονομικό επιτελείο περιγράφουν ένα μεγάλο πακέτο ύψους 700.000.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί από το υπερπλεόνασμα του 2019. Τα χρήματα αυτά φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα διαγράψει από τον σχεδιασμό του προϋπολογισμού και να τα διαθέσει στους πολίτες.

Το σχέδιο έχει δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης. Με βάση το σενάριο που διαρρέει η κυβέρνηση θα υπάρξει μείωση των συντελεστών της εισφοράς για τα εισοδήματα ως 30.000 ευρώ. Εάν συμβεί αυτό τότε μισθοί και συντάξεις εμμέσως θα αυξηθούν, καθώς η μηνιαία παρακράτηση θα μειωθεί.

Το δεύτερο σκέλος προβλέπει μείωση του φορολογικού συντελεστή στην κλίμακα φορολόγησης φυσικών προσώπων. Η διαρροή λέει ότι ο συντελεστής θα μειωθεί από το 22% που είναι σήμερα στο 20% για τα εισοδήματα ως 20.000 ευρώ. Αν συμβεί αυτό τότε θα υπάρξει φορο – ελάφρυνση ως και 400 ευρώ για τους φορολογούμενους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria