Τουρκία Εκλογές 2018: Άρχισαν τα “όργανα” με καταγγελίες για παρατυπίες - OlaDeka

Τουρκία Εκλογές 2018: Άρχισαν τα “όργανα” με καταγγελίες για παρατυπίες

Άρχισαν τα όργανα στην εκλογική διαδικασία της Τουρκίας. Όχι κάτι σημαντικό ακόμη, αλλά ήδη κυκλοφορούν βίντεο από εκλογικό τμήμα στο οποίο οι κάλπες ήταν ήδη…χρησιμοποιημένες! Υπήρχαν ψηφοδέλτια…

Στις 11:10 το πρωί ψήφισε στην Άγκυρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μαζί με την σύζυγό του Σελβι.

Στις δηλώσεις που έκανε στην συνέχεια ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε ότι μετά έναν κουραστικό μαραθώνιο σήμερα είμαστε στην κάλπη και συνέχισε:

“Δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα αλλά έχουμε κάποια παράπονα σε κάποιες κάλπες. Από εδώ κάνω έκκληση στους κρατικούς λειτουργούς. Δεν είστε υπάλληλοι κανενός κόμματος αλλά του κράτους. Σας προειδοποιώ να κάνετε το καθήκον σας χωρίς να δέχεστε πιέσεις για να μην υπάρξουν σκιές στις εκλογές και στην δημοκρατία μας.”

Πηγή

 

Επεισόδια στην Ούρφα, καταγγελίες για νοθεία στην Κωνσταντινούπολη

Περιστατικά βίας και… νοθείας καταγράφονται στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη Ούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σε γυμνάσιο που χρησιμοποιείται ως εκλογικό τμήμα.

Ο βουλευτής του AKP Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, και υποστηρικτές του επιτέθηκαν σε μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι φερόμενοι συγγενείς του Γιλντίζ έριξαν επιπλέον ψηφοδέλτια του AKP και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις κάλπες. Μάλιστα υπάρχει και το σχετικό βίντεο, όπου φαίνεται πως στο παραβάν βρίσκονται περισσότερα από ένα άτομα.

Μετά τα επεισόδια, αυξημένα μέτρα για τη διατήρηση της ασφάλειας στην Ούρφα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Στην περιοχή είναι ισχυρή η παρουσία κουρδικού πληθυσμού και υπάρχει φόβος για μεγαλύτερη ένταση.

Σε άλλο εκλογικό τμήμα σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, εντοπίστηκε ένας άνδρας που ψήφισε δύο φορές. Μόλις αναγνωρίστηκε, ο άνδρας άρχισε να φωνάζει και να εξαπολύει απειλές κατά της εφορευτικής επιτροπής.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria