Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Ας κάνει πρόταση μομφής η ΝΔ - OlaDeka

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Ας κάνει πρόταση μομφής η ΝΔ

Η συμφωνία με τα Σκόπια θα έρθει στη Βουλή, πριν την υπογραφή της, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ανέφερε πως θα σταλεί προηγουμένως στους πολιτικούς αρχηγούς για να την μελετήσουν πριν την συζήτηση.

Προέτρεψε δε τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία. 

«Είναι στο χέρι του Προέδρου της Βουλής το πότε θα συζητηθεί η συμφωνία. Η συζήτηση θα γίνει πριν την υπογραφή της συμφωνίας», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είναι πολιτική νίκη η συμφωνία με τα Σκόπια. Είμαι πεπεισμένος πως με την πάροδο του χρόνου πως και αυτοί που αντιδρούν θα κατανοήσουν πως ο αναγκαίος πολιτικός συμβιβασμός με τα Σκόπια διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας μας. Έχω τη γνώμη ότι εχθές κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την σταθεροποίηση των Βαλκανίων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης αντί να μας πει ποια είναι η πολιτική θέση της ΝΔ, να μιλήσει επί της ουσίας προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ έχουν κάθε δικαίωμα να υπογράφουν διεθνείς συμφωνίες. Αν έχουν τέτοιο θέμα, ας καταθέσουν πρόταση μομφής αν και θα θεωρούσα πλήρως ανεύθυνο. Ο κ. Μητσοτάκης είναι όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του».

«Η συμφωνία προβλέπει πως ο όρος Μακεδόνας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό και κληρονομιά επομένως μιλάμε για μία ρήτρα το οποίο ρητά για πρώτη φορά αναγνωρίζει πως μιλάμε για δύο διαφορετικές έννοιες με διαφορετικές καταγωγές».

«Η μεγάλη επιτυχία είναι πως τελειώνουν οι αλυτρωτισμοί, κλείνουμε μία και καλή αυτή την ιστορία και ανοίγουμε ένα παράθυρο στο μέλλον, ένα παράθυρο συνεργασίας και φιλίας» πρόσθεσε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria