Σκοπιανό: Το παρασκήνιο του τηλεφωνήματος Τσίπρα – Ζάεφ – Το επικρατέστερο όνομα και το “αγκάθι” - OlaDeka

Σκοπιανό: Το παρασκήνιο του τηλεφωνήματος Τσίπρα – Ζάεφ – Το επικρατέστερο όνομα και το “αγκάθι”

Γλώσσα η «Μακεδονική – Σλαβική»

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ, το μεσημέρι της Δευτέρας (11.06.2018).

Το τηλεφώνημα έγινε στις 3 το μεσημέρι και διήρκησε μέχρι τις 4, ενώ αύριο, Τρίτη, θα ακολουθήσει νέος γύρος συνομιλιών νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, «αγκάθι» για την τελική συμφωνία για το Σκοπιανό αποτελεί το erga omnes. Οι Σκοπιανοί ήθελαν να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές σε βάθος δύο ετών, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε. Το Μέγαρο Μαξίμου έθεσε έναν χρονικό ορίζοντα για τις συνταγματικές αλλαγές μέχρι το τέλος του έτους. Επιπλέον, πηγές της ελληνικής κυβέρνησης τονίζουν πως «αν θα έχουμε συμφωνία, θα έχουμε συμφωνία για όλα».

Επικρατέστερη ονομασία για την επίλυση του Σκοπιανού είναι η «Βόρεια Μακεδονία» (Severna Makedonija), με γλώσσα την Μακεδονική – Σλαβική.

Κρίσιμη η Τρίτη

Στην περίπτωση, που στην αυριανή, νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ, υπάρξει συμφωνία, οι δύο πρωθυπουργοί θα συναντηθούν στις Πρέσπες, όπου θα υπογράψουν ένα προσύμφωνο.

Ακούστε το ρεπορτάζ του «Live News»

Συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου

Νωρίτερα, σήμερα, ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, αύριο Τρίτη. Η συνέντευξη δεν θα δοθεί στο Υπουργείο Άμυνας αλλά στα γραφεία των ΑΝΕΛ, στη Λεωφ. Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να μιλήσει για ζητήματα του κόμματός του. Βέβαια, θα δεχθεί ερωτήσεις, συνεπώς αναμένεται να ζητηθεί η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria