Πανικός στα Σκόπια από σέρβικο δημοσίευμα: «Η Ελλάδα ζήτησε να μην περιλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία”» - OlaDeka

Πανικός στα Σκόπια από σέρβικο δημοσίευμα: «Η Ελλάδα ζήτησε να μην περιλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία”»

Διαστάσεις έλαβε στα Σκόπια το δημοσίευμα της σερβικής ιστοσελίδας Kurir, οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του θέματος της ονομασίας «κατέρρευσαν» λόγω των «υπερβολικών απαιτήσεων» της ελληνικής πλευράς, η οποία, σύμφωνα με τη σερβική ιστοσελίδα, ζήτησε στο νέο όνομα να μην περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IBNA.

Αντιδρώντας στα δημοσίευμα αυτά, πηγές της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ δήλωσαν ότι η κυβέρνηση της χώρας παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα υπερασπίζεται και θα ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της χώρας και ότι η διατύπωση εικασιών αυτές τις ευαίσθητες στιγμές δεν μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στρατηγικού στόχου, που αφορά το εθνικό συμφέρον.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι το σημαντικότερο είναι να επιτευχθεί μία ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα είναι βιώσιμη.

«Η φιλία που έχει οικοδομηθεί μεταξύ των δύο κρατών αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη για το κοινό μέλλον. Η συνεργασία στο μέλλον μόνο θα αυξάνεται.

»Η κυβέρνηση της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” παραμένει ισχυρά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, που είναι η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και είναι σαφές πως για την υλοποίηση των στόχων αυτών είναι απαραίτητη η υπέρβαση του προβλήματος που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό μας όνομα», πρόσθεσαν οι πηγές της σκοπιανής κυβέρνησης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria