Ο δημοσιογράφος της FAZ διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκη - OlaDeka

Ο δημοσιογράφος της FAZ διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία διέψευδαν κατηγορηματικά το δημοσίευμα της FAZ, ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας στην Αθήνα Μίκαελ Μάρτενς διαψεύδει την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, με σχετική του ανάρτηση στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος της FAZ γράφει:

«Challenged by Syriza, ND says report in FAZ according to which #Mitsotakis assured he΄d not take back a FYROM-deal as a PM was “totally wrong”. I assert: 2 sources in Berlin told me Mitsotakis said just that: He΄s ok with a deal but must stir some noise to keep ND together».

(«Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ λέει ότι η αναφορά στην FAZ ότι ο #Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα πάρει πίσω τη συμφωνία με την πΓΔΜ ως πρωθυπουργός ήταν «εντελώς λανθασμένη». Εγώ υποστηρίζω πως 2 πηγές από το Βερολίνο μου ανέφεραν ότι ο Μητσοτάκης είπε ακριβώς αυτό: Είναι εντάξει με μία συμφωνία αλλά πρέπει να κάνει θόρυβο για να κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ»).

Τζανακόπουλος: «Υποκρισία και εμπόριο πατριωτισμού»

Υποκρισία και εμπόριο πατριωτισμού καταλογίζει στον πρόεδρο της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή το δημοσίευμα της FAZ.

“Ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος. Κάνει φασαρία για τη συμφωνία με την πΓΔΜ για να μη διασπαστεί το κόμμα του, λέει ο ρεπόρτερ της FAZ” σημειώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Τζανακόπουλος .

Προσθέτει “η υποκρισία και το εμπόριο πατριωτισμού σε όλο τους το μεγαλείο”, ενώ παρέθεσε και το tweet του ανταποκριτή της FAZ

Τι έλεγε η ΝΔ

Ας θυμηθούμε και την ανακοίνωση της ΝΔ που διέψευδε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της FAZ:

«Απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη» χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της FAZ η ΝΔ, επισημαίνοντας πως «σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την ίδια γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «όπως ακριβώς η ΝΔ έθεσε προ των ευθυνών της την κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή». Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει πως δεν την εκπλήσσει «το θράσος του κ. Τσίπρα να ζητά και τα ρέστα από τη ΝΔ για την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε», ούτε το γεγονός «ότι χαμογελούσε ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για Μακεδόνες, εννοώντας τους συμπατριώτες του».

Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση επισημαίνουν πως «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί και οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών, που ήδη παράγει τετελεσμένα.»

Ίσως θα πρέπει να περιμένουμε και νέα ανακοίνωση από τη ΝΔ που θα εξηγήσει ακριβώς το: «σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την ίδια γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» γιατί πλέον έγκριτες και αξιόπιστες εφημερίδες, ισχυρίζονται ακριβώς το αντίθετο…

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria