Είναι οι Έλληνες αστυνομικοί προδότες; Μια αυθεντική εξομολόγηση για το Πισοδέρι - "Ήθελα να ήμουν με τους διαδηλωτές, αλλά..." - OlaDeka

Είναι οι Έλληνες αστυνομικοί προδότες; Μια αυθεντική εξομολόγηση για το Πισοδέρι – “Ήθελα να ήμουν με τους διαδηλωτές, αλλά…”

Η πρώτη αυθεντική εξομολόγηση αστυνομικού που ενώ ηταν στα μέτρα, ήθελε και ήξερε πως η θέση του είναι με τους διαδηλωτές. Όμως, άλλο η ατομική βούληση και άλλο η αξία του
καθήκοντος και η προάσπιση των θεσμών. Ο Χρήστος Παπαχρήστος, πρόεδρος των συνοριακών Φλώρινας, κάνει εξομολόγηση και διδαχή για δύο αντικρουόμενες μεταξύ τους έννοιες και πως η μία υπερτερεί της άλλης.

Βάζει όμως και ένα δίλημμα. Είναι οι αστυνομικοί επιλήσμονες και προδότες;

Διαβάστε το κείμενο και αναλογιστείτε ότι ο διχασμός κάποιες ιστορικές στιγμές, σκότωσε την Ελλάδα.

Ακολουθεί το κείμενο με τίτλο επιλογής “Στην Ελληνική Αστυνομία ήμαστε όλοι Έλληνες”.

Miα ημέρα μετά τα θλιβερά επεισόδια στο Πισοδέρι Φλώρινας γίνομαι δέκτης κακής κριτικής από πολλούς για το πώς αντιμετωπίστηκε το συλλαλητήριο από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν για τα μέτρα εκεί..
Τα social media από χθες έχουν κατακλυστεί από φωτογραφίες και βίντεο αστυνομικών οι οποίοι φταίνε αποκλειστικά για τα γεγονότα με τη βίαιη αντίδρασή τους και ότι πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας.
Η μοίρα και οι υπηρεσιακές ανάγκες τα έφεραν έτσι ώστε να είμαι και εγώ στην πρώτη γραμμή, εκεί στο Πισοδέρι, βλέποντας από κοντά τις εξελίξεις. Η συνδικαλιστική μου ιδιότητα με υποχρεώνει να αξιολογήσω και να τοποθετηθώ για αυτά που είδα και όχι μόνο για αυτά που ακούω και διαβάζω σήμερα. Όχι αποκλειστικά για να υπερασπιστώ τον συνάδελφο λόγω θέσης. Εξάλλου ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που θα ευχόμουνα να βρισκόμουν με αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά κατά των εξελίξεων που διαδραματιζόταν πιο κάτω στους Ψαράδες.
Όμως στάθηκε εκεί λόγω διαταγής που είχε να κάνει με την υπεράσπιση της τάξης και των θεσμών του κράτους. Σε αυτό που υπηρετούμε διαχρονικά και όχι περιστασιακά.
Είδα λοιπόν και περιστατικά που δεν αποτυπώνονται σήμερα στη γενική κατακραυγή.
Είδα συναδέρφους των διμοιριών να αποθέτουν τις ασπίδες στα πόδια τους κατόπιν προτροπής των διαδηλωτών αλλά και των αξιωματικών τους.
Είδα και συνανθρώπους μου να διαδηλώνουν ειρηνικά ακόμη και με τις οικογένειές τους και να φωνάζουν συνθήματα, να τραγουδούν τον Εθνικό μας ύμνο, την Μακεδονία, να βγάζουν λόγους στα μεγάφωνα και να διαμαρτύρονται ειρηνικά. Εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις στάθηκαν στο περιθώριο. Δεν υπήρχε λόγος να αντιδράσει κανείς. Η φόρτιση μεγάλη και τα συναισθήματα έντονα.
Η κατάσταση ήταν ομαλή, έως ότου στο πλήθος αυτό προστέθηκαν και οι γνωστοί – άγνωστοι με σκοπό όχι να διεκδικήσουν διαδηλώνοντας ειρηνικά αλλά να δημιουργήσουν προβλήματα όπως άλλωστε κάνουν πάντα.
Τα γεγονότα λοιπόν τα προκάλεσαν αυτοί και όχι η αστυνομία. Η αστυνομία βρέθηκε εκεί για να διαφυλάξει τους θεσμούς του κράτους και όχι πολιτικά πρόσωπα. Μια αστυνομία η οποία δούλεψε εβδομάδες πριν με πολλές δυνάμεις για να μην κινδυνέψουν ζωές συνανθρώπων μας αλλά και ζωές αστυνομικών .
Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονταν και αυτοί στην πρώτη γραμμή από την πρώτη στιγμή και προσπαθούσαν να συντονίσουν προστατεύοντας τους θεσμούς του κράτους ,τους συνανθρώπους μας αλλά και τους συναδέρφους μου «τρώγοντας» και αυτοί τα χημικά που φάγαμε όλοι μας έχοντας απέναντί μας ανθρώπους που ήθελαν να διαδηλώσουν ειρηνικά αλλά και μερικούς όμως που σκοπό είχαν να προκληθούν επεισόδια. Είδα επίσης το πλήθος να προσπαθεί να απομακρύνει κάποιους από αυτούς και να τους βγάλει από την συγκέντρωση.
Για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε στο μέσο μιας αντιπαράθεσης. Μιας αντιπαράθεσης που δεν είχε νικητή παρά μόνο χαμένους.
Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στους συνανθρώπους μας που τραυματίστηκαν στο Πισοδέρι Φλώρινας ,πολίτες και συναδέρφους μου.
ΥΓ. Στην Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχουν προδότες και πουλημένοι .
Στην Ελληνική Αστυνομία ήμαστε όλοι Έλληνες.

Παπαχρήστος Χρήστος

Πρόεδρος Ένωσης Συνοριακών
Ν. Φλώρινας
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria