Βερολίνο: Πριν από τη λήξη του προγράμματος θα ληφθεί η απόφαση για το χρέος - OlaDeka

Βερολίνο: Πριν από τη λήξη του προγράμματος θα ληφθεί η απόφαση για το χρέος

Η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ζανέτ Σβάμπέργκερ, σχολιάζοντας την αδυναμία του Washington Group να φθάσει σε συμφωνία. Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει νέα θέση του Βερολίνου σχετικά με το θέμα.

«Ολοι οι εμπλεκόμενοι θα εξακολουθήσουν να συζητούν. Εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα ληφθεί μια απόφαση τότε, όταν θα είναι διαθέσιμες όλες οι εκθέσεις που είναι απαραίτητες για αυτό. Η απόφαση θα ληφθεί στη βάση αυτών», δήλωσε η εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους Financial Times, οι διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων για τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θα συνεχιστούν την Πέμπτη στο Παρίσι.

Οι επαφές των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας με την διευθύντρια του ΔΝΤ στον Καναδά δεν γεφύρωσαν τις διαφορές στο θέμα του χρέους, αν και το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές έχει μειωθεί, σύμφωνα με πηγές των FT.

Ο χρόνος για την χρηματοδοτική ένταξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα τελειώνει, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τους FT, ότι εξετάζονται άλλες επιλογές για το πώς το Ταμείο θα μπορούσε να εμπλακεί στις συζητήσεις για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ via ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria