Έρχονται τα Ιπτάμενα ταξί στην Γερμανία - OlaDeka

Έρχονται τα Ιπτάμενα ταξί στην Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε με την Audi και την Airbus για δοκιμές ιπτάμενων ταξί στον ουρανό της πόλης Ίνγκολστατ. Για «τεράστια ευκαιρία» μιλάει ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών.

Τη νέα γενιά συγκοινωνιών φέρνει στους αυτοκινητοδρόμους της η Γερμανία: Ο λόγος για τα ιπτάμενα ταξί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση της Μέρκελ υπέγραψε επιστολή προθέσεων με την Audi της Volkswagen και την Airbus SE, για να πραγματοποιήσουν δοκιμές με ιπτάμενα ταξί στη βαυαρική πόλη Ίνγκολστατ.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα αναμένεται να αποσυμφορήσει τους δρόμους, την ώρα που ανοίγει ένα νέο παράθυρο ανάπτυξης για τη γερμανική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τα ιπτάμενα ταξί δεν είναι απλά ένα όραμα, μπορούν να μας μεταφέρουν σε μια νέα διάσταση, είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Αντρέας Σόιερ. «Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τις εταιρείες και τις νέες startups», παρατήρησε.

Πάντως, η τεχνολογία των ιπτάμενων αυτοκινήτων δεν είναι τόσο μακρινή, όσο φαντάζει.

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη, τον Μάρτιο, η Audi και η Airbus παρουσίασαν την ιδέα τους για μία εξαιρετικά ελαφριά, διθέσια καμπίνα που θα μπορούσε να προσκολλάται είτε στο αυτοκίνητο, είτε στο drone.

Παράλληλα, η γερμανική startup Volocopter GmbH, με τη βοήθεια της Intel και της Daimler, έχει κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό ελικόπτερο που μοιάζει με drone και το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει ταξιδιώτες από τη μία πόλη στην άλλη. Μάλιστα, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές πτήσεων και σχεδιάζει να διεξάγει τα πρώτα εμπορικά ταξίδια μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria