Έκτακτο: Απομακρύνεται η συμφωνία με τη πΓΔΜ - OlaDeka

Έκτακτο: Απομακρύνεται η συμφωνία με τη πΓΔΜ

Το κρίσιμο τηλεφώνημα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του σκοπιανού ομόλογού του Ζόραν Ζάεφ, για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, δεν θα γίνει ούτε σήμερα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, απομακρύνεται η επίτευξη συμφωνίας με τη πΓΔΜ.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, «η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών».

Η αναβολή του τηλεφωνήματος χτες Πέμπτη αλλά και σήμερα αποδίδεται στις εσωτερικές δυσκολίεςπου αντιμετωπίζει ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ προχωρά σε ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος με τρεις νέους υπουργούς και τέσσερις νέους υφυπουργούς, διαδικασία που απαιτεί συζήτηση και ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας.

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του νωρίτερα επανέλαβε ότι «μέχρι να συμφωνηθούν όλα δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα» και τόνισε για μία ακόμα φορά, ότι οι κυρίαρχες προϋποθέσεις για την εξεύρεση λύσης είναι το erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση, ζητήματα τα οποία αν δεν γίνουν αποδεκτά, «δεν θα γίνει καμία συμφωνία».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria