E.E.: Ενίσχυση των χερσαίων συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας λόγω αύξησης ροών - OlaDeka

E.E.: Ενίσχυση των χερσαίων συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας λόγω αύξησης ροών

Η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή είναι έτοιμη να ενισχύσει τη στήριξή της στα χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό.

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, κατά τη σημερινή ενημέρωση προς τον Τύπο, η κ. Μπερτό είπε πως η Επιτροπή είναι ενήμερη και πως, πράγματι, τον τελευταίο μήνα υπήρξε αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Σημείωσε πως η Επιτροπή και οι αρμόδιοι ευρωπαϊκοί οργανισμοί κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή είναι έτοιμη να ενισχύσει τη στήριξή της στα χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Ανέφερε, επίσης, ότι για το θέμα αυτό, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχει έρθει σε επαφή με τις τουρκικές και τις ελληνικές αρμόδιες Αρχές.

Εξάλλου, ερωτηθείσα σχετικά με την επιστολή που είχε στείλει τον περασμένο Μάρτιο ο Ολλανδός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τον κ. Αβραμόπουλο, επιστολή στην οποία ανέφερε ότι περισσότεροι από τους μισούς μετανάστες που φτάνουν στην Ολλανδία δεν έχουν καταγραφεί, η Ν. Μπερτό απάντησε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, οι ελληνικές και ιταλικές Αρχές καταγράφουν το 100% των μεταναστών που φτάνουν στα hotspot, λαμβάνοντας παράλληλα τα δακτυλικά τους αποτυπώματα με ψηφιακή μορφή. Πρόσθεσε, επίσης, ότι τόσο η Επιτροπή, όσο και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές παρακολουθούν πολύ στενά την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Τέλος, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου, η Ν. Μπερτό είπε ότι γίνονται όλες οι προετοιμασίες για να κατατεθεί από τη βουλγαρική Προεδρία η σχετική πρόταση και να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria