Στις αρχές του 19 σκάβονται τα δίκτυα φυσικού αερίου για Καστοριά και Άργος - OlaDeka

Στις αρχές του 19 σκάβονται τα δίκτυα φυσικού αερίου για Καστοριά και Άργος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Συνάντηση με πρωτοβουλία του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με θέμα την πορεία των έργων του TAP και της Διανομής Φυσικού Αερίου στην ΠΔΜ, παρουσία του  Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σωκράτη Φάμελλου, του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΔΑ κ. Θεόδωρου Τερζόπουλου, του Προέδρου της ΡΑΕ, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη και αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Από την συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η πορεία των έργων στην Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Γρεβενά βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος και άρα στις αρχές του 2019 σκάβεται το δίκτυο για παροχή φυσικού αερίου σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά στους Δήμους Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Γρεβενών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ δήλωσε μάλιστα ότι το έργο διανομής φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία θα τρέξει πιο γρήγορα από τις τρεις πρώτες περιοχές (που τόσος λόγος έχει γίνει από αντιπολιτευτικά ΜΜΕ) επειδή είναι λυμένο το θεσμικό πλαίσιο εκτέλεσης εντός του ΕΣΠΑ. 

Στην συνάντηση ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΡΑΕ η ολοκλήρωση του κανονισμού για συμπιεσμένο φυσικό αέριο ή CNG με το οποίο θα τροφοδοτηθεί ο Δήμος Γρεβενών και μάλιστα χωρίς καμία διαφορά στην τιμή (θα είναι το ίδιο χαμηλή) σε σχέση με τους Δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού και μάλιστα με το ίδιο τέλος διανομής που θα είναι ενιαίο για όλες τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας που θα πάρουν φυσικό αέριο.

Δείτε το σχετικό video:

 

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria