Π. Καμμένος: Δεν θα υπάρξει λύση στο όνομα της πΓΔΜ - OlaDeka

Π. Καμμένος: Δεν θα υπάρξει λύση στο όνομα της πΓΔΜ

Τη θέση της κυβέρνησης πως δεν θα έλθει στη Βουλή καμία συμφωνία προς κύρωση αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει αλλαγές στο Σύνταγμα της πΓΔΜ τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha 989.

Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος, δήλωσε ότι η θέση του Ζόραν Ζάεφ ότι δεν δέχεται αλλαγές στο Σύνταγμα τελειώνει τη συζήτηση. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως δεν πιστεύει πως θα βρεθεί λύση στο ονοματολογικό καθώς στη γειτονική χώρα ο λαός ζει με έναν μύθο, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από το όνομα «Μακεδονία», γεγονός που δεν επιτρέπει πολιτικούς ελιγμούς στην ηγεσία της γειτονικής χώρας.

Επανέλαβε μάλιστα ότι δεν θα ψηφίσει κανένα όνομα που θα περιέχει το όνομα «Μακεδονία», κάτι άλλωστε που αποτελεί και ιδρυτική αρχή των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα έκανε βήματα, αλλά τα Σκόπια «αυτοκτονούν» καθώς έχουν δηλώσει ότι δεν αλλάζουν το Σύνταγμά τους. «Αυτό το δεν αλλάζουν το Σύνταγμά τους σταματάει κάθε συζήτηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προχώρησε σε μια διαπραγμάτευση που έκανε την πλευρά των Σκοπίων να σταματήσει τις πολύ μεγάλες προκλήσεις, ωστόσο οι αλλαγές στο Σύνταγμα είναι προϋπόθεση «για την κυβέρνηση και για τον κ. Κοτζιά για οποιαδήποτε λύση».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria