Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας: Απόσυρση του Κλεισθένη1 με ψήφους 9-1 - OlaDeka

Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας: Απόσυρση του Κλεισθένη1 με ψήφους 9-1

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, συμπορευόμενο ουσιαστικά με το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε.απέρριψε σχεδόν ομόφωνα το ν/σ “Κλεισθένης 1” του Υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην Απόφαση της Π.Ε.Δ., που ψήφισε με ψήφους 9 υπέρ και 1 κατάτο Διοικητικό Συμβούλιο, επισημαίνεται:

«Το Δ.Σ. συμφωνεί με την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του ν/σ διότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει λάβει υπόψη τις θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. και ζητά να υπάρξει επαρκής χρόνος για διαβούλευση».

Την παραπάνω Απόφαση καταψήφισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ενώ υπέρ ψήφισαν 6 παρόντες Σύμβουλοι. Άλλα 3 Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. ψήφισαν υπέρ “διά τηλεφώνου” σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον Πρόεδρο του οργάνου Ιωάννη Βοσκόπουλο.

Η παραπάνω Απόφαση βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την Απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., το οποίο αποφάσισε:

-Να απορρίψει στο σύνολό του το συγκεκριμένο ν/σ και να το επιστρέψει στον Υπουργό ως απαράδεκτο, γιατί δεν προωθεί καμία αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους, δεν λαμβάνει υπόψη τις θέσεις που έχει εκφράσει επίσημα η Κ.Ε.Δ.Ε., αλλά και δεν ανταποκρίνεται στις μεγάλες ανάγκες που έχει σήμερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης για να επιτελέσει το έργο της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

-Να ζητήσει την απόσυρση του ν/σ.

-Να ζητήσει την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την Κυβέρνηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο νόμου που θα προωθεί πραγματικά την μεταρρύθμιση.

-Να καταγγείλει ότι το ν/σ οδηγεί τους Δήμους σε ακυβερνησία, χάος και παράλυση, ενώ ενισχύει την διαφθορά και την συναλλαγή στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων.

-Να ζητήσει από τον Υπουργό να δεσμευτεί πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή του εκλογικού συστήματος των αυτοδιοικητικών εκλογών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης. Σε κάθε περίπτωση η όποια αλλαγή του εκλογικού συστήματος να ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

-Να ζητήσει τη σύσταση Επιτροπής στην οποία θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης μέσω της επόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria