«Πακετάρουν» τα κόκκινα δάνεια οι τράπεζες – Πότε θα τα πουλήσουν - OlaDeka

«Πακετάρουν» τα κόκκινα δάνεια οι τράπεζες – Πότε θα τα πουλήσουν

Την πρώτη κίνηση έκανε τον περασμένο Νοέμβριο η Eurobank, η οποία πώλησε στην Intrum κόκκινα καταναλωτικά και κάρτες λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα μόλις το 3% της ονομαστικής τους αξίας. Η πώληση αυτή είναι ενδεικτική των ελάχιστων αξιώσεων που έχουν οι τράπεζες επί της συγκεκριμένης κατηγορίας δανείων.

Για το 2018, σχεδιάζει την πώληση πακέτου καταναλωτικών δανείων έως 10.000 ευρώ ύψους 1 δισ. ευρώ και προγραμματίζει την κίνησή της αυτή για το φθινόπωρο. Επίσης, εντός του έτους σκοπεύει να πωλήσει και μικρά επιχειρηματικά δάνεια με εξασφαλίσεις ύψους 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, η Eurobank σχεδιάζει την πρώτη πώληση στεγαστικού χαρτοφυλακίου, πιθανότατα ύψους 2 δισ. ευρώ, στο τέλος του έτους –ή, το αργότερο, στις αρχές του 2019.

Εθνική Τράπεζα: Βγάζει προς πώληση το μεγαλύτερο «πακέτο»

Το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο NPLs, ύψους 5,2 δισ. ευρώ, έχει θέσει σε πώληση η Εθνική Τράπεζα, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο από τους υποψήφιους αγοραστές που έχουν ήδη καταθέσει δεσμευτικές προσφορές. Πρόκειται για δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις συνολικής ονομαστικής αξίας 1,9 δισ. ευρώ.

Εντός του 2018 προγραμματίζονται δύο ακόμη πωλήσεις σε fund, ένα πακέτο επιχειρηματικών με εξασφαλίσεις και ένα με δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον τουριστικό κλάδο.

Alpha Bank: Πρώτη πώληση με εξασφαλίσεις

Στην πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου με εξασφαλίζεις ετοιμάζεται να προβεί η Alpha Bank εντός του Μαΐου –μια ενέργεια που συντάσσεται με τα σχέδια των υπόλοιπων τριών συστημικών τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δάνεια από τον ξενοδοχειακό και κατασκευαστικό κλάδο.

Θυμίζεται ότι τον Απρίλιο η Alpha Bank πούλησε πακέτο NPLs συνολικού ύψους 3,7 δισ. ευρώ, το οποίο αγόρασε η B2Holding. Για τις απαιτήσεις αυτές, η τράπεζα εισέπραξε το 4,5% του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria