Ο ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για τη λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου - OlaDeka

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για τη λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου

Από το καλοκαίρι του 2016, ΟΛΟΙ οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη δωρεάν από ΟΛΑ τα Δημόσια Υγειονομικά Ιδρύματα

Με αφορμή την υπογραφή σύμβασης λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου του Δήμου Καστοριάς στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας αλλά και ευαισθητοποίησης με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στις ομάδες που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση με κοινωνικά και εργασιακά προβλήματα για την κάλυψη ανάγκης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ευπαθών ομάδων, όπως ανασφάλιστων και άπορων κατοίκων και δημοτών, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική στον τομέα της υγείας της προηγούμενης συγκυβέρνησης όταν στο παρελθόν η ανάγκη ύπαρξης δομών αλληλεγγύης είχε τεράστια σημασία.

Αλλά σήμερα για την αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας επισημαίνουμε ότι:

Από το καλοκαίρι του 2016 δηλαδή εδώ και δύο σχεδόν χρόνια βάσει του νόμου 4368\ 2016  όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, χωρίς εισοδήματα και ασφαλιστικές δυνατότητες, έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη δωρεάν από όλα τα Δημόσια Υγειονομικά Ιδρύματα.

Αναλυτικότερα όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας, μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ απολαμβάνουν:

  • δωρεάν περίθαλψη,
  • δωρεάν νοσηλεία,
  • δωρεάν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις,
  • δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη,
  • δωρεάν είσοδο στα νοσοκομεία με κατάργηση του «πεντάευρου»,
  • δωρεάν νοσηλεία με κατάργηση των τριμελών επιτροπών που έθιγαν την αξιοπρέπεια του ασθενή.

Παρά την οικονομική συγκυρία και τις μνημονιακές δεσμεύσεις το νοσοκομείο Καστοριάς, ενισχύθηκε με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Είναι ευπρόσδεκτη κάθε πρωτοβουλία που βοηθά τον πολίτη να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε το τεράστιο έργο της κυβέρνησης στον τομέα αυτό.

Επίσης καλούμε φορείς, θεσμούς και υπηρεσίες να συμβάλλουν τόσο στην ενημέρωσηόσο και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών

Στον ευαίσθητο τομέα της υγείας δε χωρούν  πολιτικές σκοπιμότητες ειδικά όταν είναι σε βάρος των πιο αδύναμων ομάδων της κοινωνίας μας.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria