ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ : Αήττητος πρωταθλητής - OlaDeka

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ : Αήττητος πρωταθλητής

Τον 11ο τίτλο στην 34χρονη ιστορία του, που είναι και ο κορυφαίος, σημείωσε ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ,  ο οποίος, φέτος, συμμετείχε για 11η συνολικά χρονιά στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας (Από το 1983 που ιδρύθηκε με την ονομασία ΑΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και από το 1999 που μετονομάστηκε σε ΑΓΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ), στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

 

Οι «κυανοκίτρινοι» εξασφάλισαν αήττητοι για πρώτη φορά στην 34χρονη ιστορία τους την πολυπόθητη άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ο δεύτερος τίτλος στην ιστορία του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, αποδείχθηκε τελικά, πιο… γλυκός και πανηγυρίστηκε πολύ πιο έντονα απ’ ότι πριν δύο χρόνια, καθότι, τότε, μπορεί να αναδείχθηκε πρωταθλητής, ωστόσο, όμως, είχε χάσει την άνοδο σε αγώνες μπαράζ με πρωταθλητές των όμορων νομών.

Φέτος, ωστόσο τίποτα δεν μπορούσε να της στερήσει τον τίτλο και με τον Θεόδωρο Βόλτση στο τιμόνι, παρουσίασε την κορυφαία επίθεση, δημιουργώντας το δικό της προσωπικό ρεκόρ παραγωγικότητας τερμάτων (111 γκολ) και άμυνα στην κατηγορία, κόβοντας πρώτη το νήμα, φτάνοντας αήττητη στο “Έβερεστ” της πρώτης τοπικής κατηγορίας!

Ο απολογισμός των πρωταθλητών είναι 74 βαθμοί, έναντι 69 του 2ου Ηρακλή Πολυκάρπης, με απολογισμό 24 νίκες και 2 ισοπαλίες, διαθέτοντας την παραγωγικότερη επίθεση με 111 γκολ (ρεκόρ τερμάτων στην ιστορία της), αλλά και την καλύτερη άμυνα, με μόλις 10 γκολ παθητικό σε 26 αγώνες.

Η σταθερότητα αποδείχθηκε το “κλειδί” για την κατάκτηση του τίτλου στους «κυανοκίτρινους»

Το συγκρότημα του Θεόδωρου Βόλτση παρουσίασε συνέπεια, αποφεύγοντας τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, γεγονός που ήταν και η ειδοποιός διαφορά με όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Η εμπειρία του έμψυχου δυναμικού διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και παίρνοντας γκολ, από όλους σχεδόν τους παίκτες, ο Μέγας Αλέξανδρος δεν αποχωρίστηκε ποτέ την κορυφή, στην οποία βρέθηκε από την πρώτη έως και την τελευταία αγωνιστική.

Οι πρωταθλητές κέρδισαν 24 φορές σε σύνολο 26 αναμετρήσεων, αγνοώντας την ήττα και διαθέτοντας την κορυφαία άμυνα και επίθεση στην κατηγορία.

Εν κατακλείδι, ο Μέγας Αλέξανδρος είναι πανέτοιμος να γράψει μια “χρυσή” σελίδα στο βιβλίο της 34χρονης ιστορίας του, από την οποία μετρά 13 συμμετοχές στην Α’ κατηγορία, 15 στην Β’ και 6 στην Γ’, ενώ ενδιάμεσα για μια τριετία (1998, 1999 και 2010) είχε εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Οι 11 τίτλοι του ΜΕΓΑ είναι οι εξής :

– ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (1984, 1994 και 2000)

– ΕΞΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (1986, 1995, 2000, 2002, 2005, 2009 και 2011)

  ΔΥΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (2015 και 2017), ενώ έχει στεφθεί καΙ

– ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ (2014 και 2015)

Πλουραρισμός στην επίθεση – Σκόραραν 17 παίκτες

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος έρχεται μέσα από τις νίκες και αυτές μέσα από τα γκολ. Η Καλλιθέα συνδύασε το αποτέλεσμα μαζί με το όμορφο θέαμα παίζοντας εξαιρετικό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο και παίρνοντας γκολ από όλους σχεδόν τους παίκτες που απάρτιζαν το έμψυχο δυναμικό της.

Είναι ενδεικτικό πως οι “κυανοκίτρινοι” παρουσίασαν το μεγαλύτερο πλουραλισμό στους σκόρερ από κάθε άλλη ομάδα και σημειώνοντας συνολικά 111 γκολ, είδαν 17 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές τους να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα, τουλάχιστον από μια φορά.

Δύο εξ αυτών πέτυχαν χατ τρικ, με τους Τσαμτσάκη και Γανόλη να αποτελούν τους κύριους εκφραστές της παραγωγικότητας, ενώ άξιοι συμπαραστάτες τους ήταν ο Νικολόπουλος και ο Παπαδόπουλος που ολοκλήρωσαν επίσης τη σεζόν με διψήφιο αριθμό τερμάτων.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΩΝ 111.. ΤΕΡΜΑΤΩΝ

18 ΓΚΟΛ :             ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ (2 ΧΑΤ-ΤΡΙΚ)

17 ΓΚΟΛ :             ΓΑΝΟΛΗΣ  (1 ΧΑΤ-ΤΡΙΚ)

13 ΓΚΟΛ :             ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

11 ΓΚΟΛ :             ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  9 ΓΚΟΛ :             ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

  6 ΓΚΟΛ :             ΒΡΕΣΤΑ

                               ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

  5 ΓΚΟΛ :             ΜΗΝΟΣ               

  4 ΓΚΟΛ :             ΣΑΛΒΑΡΙΝΑΣ

                               ΣΤΕΡΓΙΟΥ

                               ΧΑΣΑΪ

  3 ΓΚΟΛ :             ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

  2 ΓΚΟΛ :             ΓΚΕΚΑΣ

                               ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

                               ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  1 ΓΚΟΛ :             ΒΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

                               ΝΙΝΟΣ

Τέλος, από ένα αυτογκόλ σημείωσαν υπέρ τους Πετρόπουλος, Ντίμτσιος και Κλαζίδης.

eggrafo1

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria