Μαντ. Παπαδοπούλου: Η θέση των ΑΝΕΛ είναι πάγια – «Όχι στη χρήση του ονόματος Μακεδονία» - OlaDeka

Μαντ. Παπαδοπούλου: Η θέση των ΑΝΕΛ είναι πάγια – «Όχι στη χρήση του ονόματος Μακεδονία»

Για μια διαπραγμάτευση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, έκανε λόγο η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι «η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πάγια, από την ίδρυσή τους, και είναι «όχι» στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου αυτού».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε:

«Ας δούμε αν μπορούν και τα Σκόπια να αποδεχθούν τη συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes, γιατί είδαμε και τον Πρόεδρο των Σκοπίων χθες να λέει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί το erga omnes, για να δούμε αν μπορεί να οδηγηθεί όλη αυτή η διαπραγμάτευση σε λύση».

Ως προς το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της ΠΓΔΜ, τόνισε:

«Ας έλθει μία λύση, αν έλθει, και ο τρόπος με τον οποίο θα υπερασπιστούμε τη θέση μας θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις εξελίξεις».

Επιπλεόν, επανέλαβε, ότι «οι ΑΝΕΛ δεν αποδέχονται τη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου αυτού και η προϋπόθεση για όποιαδήποτε λύση είναι η συνταγματική αναθεώρηση, η αλλαγή του Συντάγματος, γιατί δεν υπάρχει ούτε μακεδονική εθνότητα, ούτε μακεδονική ταυτότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα και βεβαίως η λύση να είναι erga omnes. Αυτά τα δύο είναι οι προϋποθέσεις που θέτει η ελληνική κυβέρνηση».

Όπως υποστήριξε, δεν πρόκειται να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, όπως «ο κ. Μητσοτάκης που είπε ότι είναι δύσκολη η λύση χωρίς χρήση του όρου Μακεδονία».

Επίσης, απέρριψε ότι οι ΑΝΕΛ «οχυρώνονται πίσω από τη μη εξεύρεση λύσης», σημειώνοντας ότι η θέση τους ήταν σαφής εξαρχής, πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Τέλος, ερωτηθείσα εάν το κόμμα θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για το θέμα της ΠΓΔΜ, απάντησε πως «ο καθένας θα συμμετάσχει ανάλογα με το τι του υπαγορεύει η συνείδησή του. Εγώ συμμετείχα και θα συμμετάσχω ξανά».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria