ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΕΡΓΑ - ΟΡΑΜΑ - ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΕΡΓΑ – ΟΡΑΜΑ – ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

Συγκλονιστική ομιλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ – ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ – ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ- ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΡΟΥ -ΦΡΑΓΜΑ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο ανάλογων ημερίδων, που διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΥΔ ΕΠ ΠΔΜ), για την πορεία υλοποίησης και τον προγραμματισμό των συγχρηματοδοτούμενων και εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ – ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ – ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΛΙΜΝΗ

Κατά την άφιξη του στο δημοτικό μέγαρο, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους  ξεκινώντας με μια λεπτομερή αναφορά στην χθεσινή υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για το ειδικό τιμολόγιο μειωμένης τιμής στα τιμολόγια ρεύματος για όλη την Περιφέρεια που δικαιούνται συνολικά τα 133,000 περίπου νοικοκυριά της περιοχής. Επισήμανε την αναγκαιότητα της ενότητας και της σύνεσης οι οποίες πρέπει να πάρουν τη θέση της αδικαιολόγητης συνεχούς αμφισβήτησης τον δρόμο της οποίας όσοι ακολούθησαν, τώρα εισπράττουν ηχηρή απάντηση από πεπραγμένα, τελικά αποτελέσματα και καθίστανται έκθετοι από την πραγματικότητα.

Περνώντας στην σημερινή ενημερωτική εκδήλωση, ανέφερε ότι στην Καστοριά έχει γίνει ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο σε ένα περιβάλλον που είναι πάρα πολύ δύσκολο με καταγραφές μετανάστευσης των νέων ανθρώπων, οικονομικής, αναπτυξιακής και πληθυσμιακής συρρίκνωσης.

Συμπερασματικά ανέφερε πάνω σε αυτό ότι η απάντηση είναι εδώ, οι επιλογές των έργων πρέπει να είναι εδώ και σε αυτό πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί χωρίς στείρες πολιτικές ή άλλες αντιπαραθέσεις.

Στην συνέχεια μίλησε για τα κορυφαία έργα που αφορούν στην Καστοριά, παραπέμποντας για περισσότερα στην αίθουσα όπου εξελίσσονταν η ενημερωτική ημερίδα και ανέφερε πρώτα το έργο των 10 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν για την αλλαγή του δικτύου υδροδότησης της πόλης της Καστοριάς, ένα αίτημα 30 με 35 χρόνων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που γίνονται στη λίμνη η οποία έχει καθαρίσει, το πολυμηχάνημα το οποίο θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα και θα συνδράμει, στους τηλεμετρικούς μετεωρολογικούς σταθμούς, στις παρεμβάσεις στη λίμνη με μικρά, οικολογικά, αρδευτικά έργα που θα βοηθήσουν το εισόδημα των αγροτών και θα προστατεύσουν τη λίμνη, παρεμβάσεις που θα εξελιχθούν στο επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια ο κ. Καρυπίδης υπογράμμισε για ακόμη μία φορά το σημαντικό έργο αναφορικά με το φυσικό αέριο, δίνοντας την είδηση ότι στο άμεσο επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί την Ποριά υπουργικό κλιμάκιο και στελέχη του TAP στο σημείο όπου ήδη κατασκευάζεται ο σταθμός από όπου θα ξεκινά η παροχή με δίκτυο του φυσικού αερίου στην Καστοριά και μεταφερόμενο συμπιεσμένο προς τα Γρεβενά.

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης είπε ότι έχουν γίνει πολλά έργα και στους άλλους δύο δήμους, του Άργους Ορεστικού και του Νεστορίου, έργα τα οποία αποτελούσαν χρόνια αιτήματα αλλά δεν είχαν εξασφαλιστεί στο παρελθόν.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΓΟΥΝΑ (BUSINESS PLAN) ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ανάμεσα σε όλα αυτά ο κ. Καρυπίδης ανακοίνωσε και το ξεκίνημα του προγράμματος για τη γούνα:

«Σας δίνω και την είδηση ότι έχει υπογραφεί και η πρόσκληση άρα τρέχουν οι προθεσμίες για τη γούνα μας για αυτό που λέγαμε για τις θέσεις εργασίας, θα δώσουμε και μια ευχάριστη είδηση στο δήμο Καστοριάς με το πρόβλημα που υπήρξε με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για να πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι, ήδη έχω υπογράψει, ο κύριος Κορκολής (σ.σ. Παναγιώτης Κορκολής γενικός γραμματέας του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ) θα διαθέσει τους πόρους και μάλιστα την επόμενη εβδομάδα έχω και νέα συνάντηση μαζί του, άρα και αυτό ικανοποιείται γιατί είναι άδικο χωρίς να φταίει ο δήμος, έτσι όπως είναι δομημένα τα προγράμματα να εργάζονται άνθρωποι και να μην μπορούν να πληρωθούν.

ΦΡΑΓΜΑ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

Σε σχετική ερώτηση του Θανάση Μπατσόπουλου, ο Θόδωρος Καρυπίδης απάντησε:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έδειξε από την συμπεριφορά του ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και να υλοποιήσει μεγάλα έργα. Και έχω προτείνει οι περιφέρειες να υλοποιούν αρδευτικά μέχρι 5 εκ. ευρώ, (δυστυχώς μέχρι σήμερα εμείς μπορούμε να υλοποιούμε μέχρι 2,3 εκ ευρώ) το ΥΠΑΑΤ να έχει αρδευτικά και φράγματα μέχρι 10 εκ. ευρώ και από κει και πάνω που είναι μεγάλα έργα του Υπουργείου Υποδομών. Αυτό πλέον έγινε αποδεκτό, η συζήτηση που υπάρχει και έχει συμφωνηθεί είναι το φράγμα Νεστορίου να το υλοποιήσει κεντρικά το υπουργείο υποδομών, θα υπάρχει τεχνικός σύμβουλος ο οποίος θα το επιβλέπει για όλες του τις διαδικασίες και νομίζω ότι το επόμενο διάστημα οι διαδικασίες αυτές θα είναι και πιο ανοιχτές και πιο γρήγορες για την υλοποίηση του φράγματος. Δείτε όλες τις δηλώσεις ακόμη και για το αρδευτικό στις οποίες προχώρησε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης στο video της συνέντευξης τύπου, ενώ στο επόμενο video δείτε μια σπάνια ομιλία κατά την οποία ο Θόδωρος Καρυπίδης ανάμεσα στην κατάθεση στοιχείων και πληροφοριών για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, παρέδωσε και μαθήματα δημοκρατίας:

 

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ:

1

AGGELIS

ALEXANDRIS

GKETSIOS

KATANAS

KEPAPTSOGLOU

 

KOTTAS

KOUSKOURA

PAPADIMITRIOU

1

2

3

4

5

6

7

 

 

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria