Ημερίδα για τον Μητρικό Θηλασμό - OlaDeka

Ημερίδα για τον Μητρικό Θηλασμό

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Άλλη μία δράση της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς έλαβε χώρα χθες Κυριακή 20 Μαΐου 2018  στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Καστοριάς και αφορούσε Ημερίδα για το μητρικό θηλασμό.

Σε συνεργασία με τους πιστοποιημένους σύμβουλους γαλουχίας ibclc της περιοχής μας, έγινε ενημέρωση γύρω από την επιτυχή έναρξη του θηλασμού, τα οφέλη του, τους μύθους που τον συνοδεύουν και παρουσιάστηκαν τεχνικές τοποθέτησης του βρέφους στο στήθος της μητέρας.  ​

Νέες και μέλλουσες μητέρες, ζευγάρια, νοσηλεύτριες και ιατροί άλλων ειδικοτήτων άκουσαν με προσοχή τους παιδιάτρους Ελένη Τσιβίκη-Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου και Άκη Σωφρονίδη, να τοποθετούνται πάνω στον θηλασμό βασισμένοι σε διεθνή βιβλιογραφία, έγκυρες πηγές και επιστημονικές έρευνες. Οι ομιλητές στο τέλος της Ημερίδας απάντησαν στις απορίες των παρευρισκομένων σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Ακαδημίας και άλλων φορέων.

Αξίζει να αναφερθεί  ότι στην ημερίδα, ύστερα από πρωτοβουλία της ομάδας, προσκλήθηκε και παρευρέθηκε εκπρόσωπος του Συλλόγου γονέων, παιδιών και ενηλίκων με νεοπλασματική ασθένεια και φίλων αυτών ” Μαζί σου ” για να μπορέσει όποιος ήθελε να βοηθήσει έμπρακτα τον 8χρονο, μικρό Νικόλα από το Μαυροχώρι να κάνει τις θεραπείες του στο εξωτερικό και να γυρίσει σύντομα κοντά μας νικητής. Οι δωρητές κατέβαλλαν ο καθένας το ποσό που επιθυμούσε υπέρ του Νικόλα και έλαβαν νόμιμο, ονομαστικό διπλότυπο απόδειξης.

Η  Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς  ευχαριστεί θερμά το Δήμο Καστοριάς για τη φιλοξενία στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, τους χορηγούς που τη στηρίζουν για ακόμη μια φορά στις δράσεις της αλλά και όλους όσοι παρακολούθησαν την Ημερίδα και αναζητούν τη γνώση και την έγκυρη πληροφόρηση.

Σελίδα ομάδας : https://www.facebook.com/kastoriathilasmos/
Ομάδα : https://www.facebook.com/groups/kastoriathilasmos/

0

 

2

3

4

5

7

8

9

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria