ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ για την υπεξαίρεση στον Δήμο Μακεδνών δεν μαθεύτηκε - OlaDeka

ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ για την υπεξαίρεση στον Δήμο Μακεδνών δεν μαθεύτηκε

Απόφαση του Ελεγκτικό Συνέδριο για την αστική ευθύνη του πρώην Δημάρχου Μακεδνών – Είχε αθωωθεί στο ποινικό από το 2011

Δέχθηκε την έφεση του πρώην δημάρχου Μακεδνών κ. Ντίνου Διαμαντή το ελεγκτικό συμβούλιο αναφορικά με την αστική ευθύνη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τον ταμία του τότε δήμου (όπως ομολόγησε ο ίδιος) ποσού 1.300.000 ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Διαμαντής είχε αθωωθεί στο ποινικό δικαστήριο από το 2011 και η πιο πρόσφατη απόφαση σχετίζεται με την αστική ευθύνη του πρώην δημάρχου την οποία είχε καταλογίσει τότε ο επίτροπος και ακύρωσε πλέον το ελεγκτικό συνέδριο.

Μετά από έφεση στην πρώτη απόφαση καταλογισμού, ο π. Δήμαρχος Κώστας Διαμαντής δικαιώθηκε από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.

Η δικαίωση του κ. Διαμαντή δεν είναι πρόσφατο νέο. Η απαλλακτική απόφαση πάρθηκε το φθινόπωρο του 2017. Τότε ο πρώην δήμαρχος προτίμησε να μην δημοσιοποιήσει την εξέλιξη αναφέροντας την μόνο σε μικρό κύκλο συμπολιτών του. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως διαπίστωσε με πικρία ότι μια «κακή» είδηση διαδίδεται με την ταχύτητα του φωτός και πλημμυρίζει με ικανοποίηση την κοινωνική «αρένα» η οποία εξαφανίζει το τεκμήριο της αθωότητας με ιδιαίτερη ζέση, ενώ ακόμη και η αντίθετη τελεσίδικη απόφαση δικαίωσης μένει αδιάφορη εξέλιξη και επτασφράγιστο μυστικό.

diam2

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria