Έρχονται στα μέσα Ιουνίου οι νέες αντικειμενικές - OlaDeka

Έρχονται στα μέσα Ιουνίου οι νέες αντικειμενικές

Πυρετός διεργασιών λαμβάνει χώρα στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, όπου γίνονται οι υπολογισμοί των νέων αντικειμενικών αξιών.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τρέχει προκειμένου να έχει έτοιμες τις νέες τιμές ζώνης πριν τις 14 Μαΐου, οπότε θα έρθουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των θεσμών.

Αυτό διότι θα πρέπει να τα ενημερώσει και να επεξεργαστεί μαζί τους τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να γνωρίζουν με σχετική ασφάλεια οι δανειστές ποιος θα είναι ο λογαριασμός των εκκαθαριστών ΕΝΦΙΑ τον Αύγουστο.

Αφού ολοκληρωθεί αυτό το επίπεδο διαβούλευσης η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει τις νέες αντικειμενικές αξίες στα μέσα Ιουνίου.

Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών έχει συγκρίνει τις εισηγήσεις των εκτιμητών με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά και του Μητρώου Μεταβίβασης Ακινήτων προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε αρκετές περιοχές του κέντρου των Αθηνών οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα στις περιοχές: Μετς, Κουκάκι, Πετράλωνα, Παγκράτι (πλησίον του Καλλιμάρμαρου), Μεταξουργείο και Κεραμεικός οι τιμές ζώνης αυξάνονται σύμφωνα με τις εισηγήσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Το ίδιο θα συμβεί και με τη Δραπετσώνα και τη Νίκαια.

Γενικά στους χαμένους θα είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σε περιοχές με σημερινή τιμή ζώνης 750 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Στις περιοχές αυτές ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί έως 21,6%.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria