Άξιος Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ - OlaDeka

Άξιος Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο της διοργάνωσης. Το ντέρμπι «Δικεφάλων» του ΟΑΚΑ που είχε ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου κρίθηκε με το γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 65ο λεπτό, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε και ο Πέλκας.
Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» φόρεσαν μάσκες με το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, αφιερώνοντας την επιτυχία στον διοικητικό τους ηγέτη,
Στο 25’ ο Μπάρκας απέκρουσε το πέναλτι του Πρίγιοβιτς, ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με λιγότερους παίκτες. Στο 80’ αποβλήθηκαν ο Μαουρίσιο του ΠΑΟΚ με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Αραούχο και ο Βράνιες της ΑΕΚ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Βαρέλα.
Ο ΠΑΟΚ απέδειξε στο γήπεδο του ΟΑΚΑ την ανωτερότητά του μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και με μία εμφάνιση αντάξια τροπαιούχου σκόραρε δύο φορές και δημιούργησε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο τις ευκαιρίες για να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε… ματ απέναντι στον Μανόλο Χιμένθ και οι παίκτες του ΠΑΟΚ δημιουργώντας και αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο μπόρεσαν να γευτούν το… νέκταρ της επιτυχίας τους. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» φόρεσαν μάσκες με το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, αφιερώνοντας την επιτυχία στον διοικητικό τους ηγέτη,
Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε το ματς με 4-4-2, δίνοντας θέση βασικού στον Μάνταλο. Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήγε στο κλασικό του 4-2-3-1, χωρώντας στο αρχικό σχήμα και τον Μπίσεσβαρ και τον Πέλκα. Η πρώτη καλή φάση ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 8’. Ο Μπίσεσβαρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς με το κεφάλι έστρωσε στον Μαουρίτσιο αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 10’ από τον Λιβάγια αλλά το σουτ του Κροάτη πέρασε άουτ όπως και αυτό του Αραούχο στο αμέσως επόμενο λεπτό, έπειτα από ωραίο συνδυασμό των «κιτρινόμαυρων».Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, ο Τσιγκρίνσκι γύρισε λανθασμένα την μπάλα, ο Μπίσεσβαρ όμως στο τετ α τετ με τον Μπάρκα αστόχησε απελπιστικά. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ δεν βρήκε στόχο ούτε τρία λεπτά αργότερα, έχοντας ιδανικά στρωμένη την μπάλα μπροστά του. Στο 23’, σε αντεπίθεση, ο Μπακάκης μάρκαρε από πίσω τον Μπίσεσβαρ, ο Μπορμπαλάν έδειξε την άσπρη βούλα αλλά ο Μπάρκας αρνήθηκε το γκολ στον Πρίγιοβιτς από το σημείο του πέναλτι! Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να κυριαρχούν, με τον Μπάρκα να σώζει και στο 34’ την εστία του σε τετ α τετ με τον Κάμπος, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.Οι ίδιοι 22 ποδοσφαιριστές βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και για το δεύτερο ημίχρονο και η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Νέο λάθος του Χουλτ στο 50’, για μια ακόμα φορά ο Μπάρκας δεν… τσίμπησε και αντέδρασε σωτήρια στο σκαφτό του Πρίγιοβιτς. Η αναγκαστική αλλαγή του Χουλτ, έφερε τον Μπακάκη αριστερό μπακ και τον Γκάλο δεξιά ενώ ο Λουτσέσκου πέρασε τον Μακ στη θέση του Κάμπος. Ο ΠΑΟΚ ξεδιπλώθηκε υπέροχα στην αντεπίθεση στο 62’ αλλά το σουτ του Πέλκα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι για να γίνει τελικά το 0-1 στο 64’ με πανέμορφο φάουλ του Βιεϊρίνια!Η αντίδραση του Χιμένεθ ήταν να περάσει στο ματς αρχικά τον Χριστοδουλόπουλο και εν συνεχεία τον Γιακουμάκη, με την ΑΕΚ να μεταφέρει την πίεση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου να βάζει τον Σακχόφ. Η κεφαλιά του αφύλακτου Γιακουμάκη στο 76’ έφυγε ψηλά για να ανάψουν τα αίματα στο 80’. Ο Μαουρίτσιο για φάουλ με τα δυο πόδια στον Αραούχο είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Μπορμπαλάν, ενώ στις αψιμαχίες που ακολούθησαν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Βράνιες, με τις δυο ομάδες να συνεχίζουν με 10 παίκτες!

Ο Λουτσέσκου έβαλε στόπερ, τον Μαλεζά, για να ενισχύσει τα μετόπισθεν. Ο Αραούχο στο 82’ ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Πασχαλάκη – πρώτη του στο ματς – ενώ στην κόντρα ο Μακ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάρκα από τα πλάγια. Η κλασική ευκαιρία της ΑΕΚ χάθηκε στο 88’ από τον Αραούχο, έπειτα τη σέντρα του Γκάλο και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πρίγιοβιτς έσπασε το τεχνητό οφσάιντ κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Πέλκα για το 2-0, σφραγίζοντας τον επικράτηση του ΠΑΟΚ, αφού η αποβολή του Βαρέλα στους πανηγυρισμούς, με δεύτερη κίτρινη, ήταν άνευ σημασίας!

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-2 (Cosmote Sport 1)
 
Γκολ: 65′ Βιεϊρίνια90′ +2 Πέλκας
25′ έχασε πέναλτι ο Πρίγιοβιτς
To «φιλμ» του αγώνα
Ξεκίνησε ο τελικός
2′ Πρώτο κόρνερ στο ματς υπέρ του ΠΑΟΚ.
6′ Κίτρινη στον Τζάλμα Κάμπος για μαρκάρισμα στον Αραούχο.
8′ Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μαουρίσιο σούταρε με τη μία από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Μπάρκα.
10′ Ο Λιβάγια μετά από ατομική προσπάθεια έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
11′ Το σουτ του Αραούχο δεν βρήκε στόχο. Απειλούν τις δύο εστίες οι αντίπαλες ομάδες.
16′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Μετά από τραγικό λάθος του Τσιγκρίνσκι, ο Μπίσεσβαρ βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα, όμως το πλασέ πέρασε άουτ.
18′ Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Μετά από λάθος του Βράνιες, ο Μπίσεσβαρ κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο.
23′ Κέρδισε πέναλτι ο ΠΑΟΚ. Ο Μπακάκης ανέτρεψε τον Μπίσεσβαρ και ο Μπορμπαλάν υπέδειξε την άσπρη βούλα.
25′ Μένει το 0-0 στον τελικό. Ο Μπάρκας απέκρουσε το πέναλτι του Πρίγιοβιτς.
30′ Στο 59-41% η κατοχή της μπάλας υπέρ του ΠΑΟΚ.
35′ Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Κάμπος βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα, ωστόσο ο Έλληνας κίπερ κράτησε και πάλι την εστία του ανέπαφη.
Κίτρινη κάρτα ο Κρέσπο.
Λήξη πρώτου ημιχρόνου.
 
Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος
46′ Κίτρινη κάρτα στον Λιβάγια για μαρκάρισμα.
50’ Ο Μπάρκας και πάλι «παρών»! Ο Πρίγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χουλτ και βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπάρκα, όμως ο κίπερ της ΑΕΚ βγήκε και πάλι νικητής.
51′ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μακ στη θέση του Κάμπος.
52′ Ο Γκάλο στη θέση του Χουλτ.
61′ Από το γέμισμα του Μπακάκη ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή και η μπάλα πέρασε άουτ.
61′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Πέλκας βγήκε στην κόντρα, πέρασε τον Τσιγκρίνσκι ωστόσο το πλασέ που δοκίμασε από τα πλάγια και αριστερά πέρα λίγο άουτ.
64′ Κίτρινη στον Βράνιες για μαρκάρισμα στον Κάνιας.
65′ 1-0 ο ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια με απευθείας φάουλ νίκησε τον Μπάεκα και έγραψε το 1-0.
67′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Μάνταλου.
71′ Κίτρινη κάρτα και στον Μπακασέτα.
73′ Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γιακουμάκης στη θέση του Μπακασέτα.
75′ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Σάκχοφ στη θέση του Μπίσεσβαρ.
80′ Κόκκινη στον Μαουρίσιο για μαρκάρισμα στον Αραούχο. Κόκκινη και στον Βράνιες για διαμαρτυρία! Με δέκα οι δύο ομάδες. Κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Βαρέλα.
82′ Στη θέση του Βιεϊρινια ο Μαλεζάς.
83′ Ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ την προσπάθεια του Αραούχο.
89′ Κίτρινη κάρτα στον Γαλανόπουλο για δυνατό μαρκάρισμα στον Κάνιας.
90′ +2′ 2-0 για τον ΠΑΟΚ! Ο Πέλκας μετά από γύρισμα του Πρίγιοβιτς σε κενή εστία κάνει το 2-0 και τελειώνει το ματς.
90′ +4′ Αποβλήθηκε και ο Βαρέλα.
 
Τέλος το ματς. ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-2!
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-2 (Cosmote Sport 1)

 

Γκολ: 65′ Βιεϊρίνια, 90′ +2 Πέλκας
-25′ έχασε πέναλτι ο Πρίγιοβιτς


Κίτρινες κάρτες: 
Λιβάγια, Βράνιες, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος – Κάμπος, Κρέσπο, Μάτος, Βαρέλα

Κόκκινες κάρτες:
 80′ Βράνιες – 80′ Μαουρίσιο

ΑΕΚ: 
Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (52′ Γκάλο), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (67′ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (73′ Γιακουμάκης), Αραούχο, Λιβάγια.

Στον πάγκο: 
Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Γιούσης, Γιαννούτσος.

ΠΑΟΚ: 
Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς, Κάμπος (51′ Μακ), Κρέσπο, Μπίσεσβαρ (75′ Σάκχοφ), Πέλκας, Κάνιας, Βιερινία (82′ Μαλεζάς).

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Κουλούρης.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria