Τι κάνετε μετά το "ναι"; - OlaDeka

Τι κάνετε μετά το “ναι”;

Έχετε μόλις πει το μεγάλο “ναι” στο έτερο ήμισύ σας και πλέετε σε πελάγη ευτυχίας με την προοπτική μιας κοινής και ευτυχισμένης ζωής. Αφού ο πρώτος ενθουσιασμός κοπάσει αρχίζετε να σκέφτεστε πιο πρακτικά ζητήματα. Γάμος με πολλούς ή λίγους καλεσμένους; Καλοκαιρινός γάμος σε νησί ή κοσμικός γάμος στην πόλη; Μετά; Οργάνωση δεξίωσης σε κτήμα ή ξέφρενου πάρτυ γάμου σε παραλία; Κι αν είναι σχετικά εύκολο να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, δεν είναι εξίσου εύκολο να απαντήσετε τις επόμενες… Πόσο θα στοιχίσει; Πού θα βρείτε προμηθευτές; Θα τα καταφέρετε μόνοι σας ή θα χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια;

Πάρτε μια βαθειά ανάσα και μείνετε ψύχραιμοι. Αυτό είναι τόσο σημαντικό όσο και να βάλετε τις σωστές προτεραιότητες.

Πρώτα απ’ όλα χαρείτε!

Μην αφήσετε το άγχος της επικείμενης οργάνωσης να σας καταβάλλει. Τίποτε από όλα όσα οργανώσετε δε συγκρίνεται με τη μεγάλη απόφαση να μοιραστείτε τη ζωή σας με κάποιον.  Απολαύστε αυτές τις στιγμές με το σύντροφό σας και ευχαριστηθείτε το! Το δικαιούστε…

Ανακοινώστε το τους δικούς σας

Η χαρά γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν τη μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς. Μην πάρετε απλά τηλέφωνο να πείτε ότι παντρεύεστε. Πηγαίνετε μαζί να τους δείτε και να τους ανακοινώσετε το μεγάλο νέο. Και βέβαια ετοιμαστείτε να απαντήσετε σε άπειρες ερωτήσεις σχετικά με το γάμο (που λίγο θα σας αγχώσουν!)

Αποφασίστε πότε

Ένα πολύ σημαντικό βήμα που επηρεάζει όλα τα επόμενα… Ειδικά αν σκέφτεστε να παντρευτείτε σε κάποιο νησί ή μακριά από το σπίτι σας. Πότε είναι η καλύτερη εποχή για σας; Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να οργανώσετε τα πάντα; Πότε μπορείτε να βρείτε καλύτερες τιμές για διάφορες υπηρεσίες;

Ονειρευτείτε το γάμο σας

Πώς θα θέλατε ιδανικά να είναι ο γάμος σας; Θρησκευτικός ή πολιτικός; Και σαν ύφος; Μπορεί να φαντάζεστε το γάμο σας σαν παραμύθι ή σαν μια ανέμελη μέρα με τους αγαπημένους σας δίπλα σας ή σαν μια κοσμική εκδήλωση με πολύ στιλ. Πώς θα είναι η ατμόσφαιρα; Τι μουσική θα παίζει ο dj γάμου που θα διαλέξετε; Είναι σημαντικό να καταλήξετε και να αποφασίσετε μαζί ώστε αυτό το όραμα να καθοδηγήσει τα επόμενα βήματά σας.

Κάνετε λογαριασμό

Είναι κρίσιμο να είστε ρεαλιστές σε αυτή τη φάση για να μη βρεθείτε εκτεθειμένοι αργότερα. Ορίστε το κονδύλι που θέλετε να διαθέσετε και με βάση αυτό αξιολογείστε τις επιλογές σας. Αν έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα, αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε ευκολότερα συγκεκριμένες αποφάσεις για τις προτεραιότητες σας και τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων σας.

Μετρήστε τις δυνάμεις σας

Αναρωτηθείτε αν θα καταφέρετε να οργανώσετε τα πάντα ή θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός ειδικού wedding planner. Μπορεί να έχει κάποιο κόστος αλλά σίγουρα θα κοιμάστε πιο ήρεμοι και θα ευχαριστηθείτε το γάμο σας χωρίς άγχος και τρέξιμο! Ειδικά αν έχετε αποφασίσει να κάνετε ένα μεγάλο ανοιχτό γάμο.

Πάνω από όλα βεβαιωθείτε ότι ο γάμος σας θα εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο ποιοι είστε και πώς ονειρεύεστε τη ζωή σας μαζί. Καλά στέφανα!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria