Όλα ανοιχτά στο πολιτικό σκηνικό - Κλείνει και άλλο η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - OlaDeka

Όλα ανοιχτά στο πολιτικό σκηνικό – Κλείνει και άλλο η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της Kapa Research

Το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ όσο προχωρά η βελτίωση του κλίματος στο μέτωπο της οικονομίας με ορίζοντα την έξοδο από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο και στον απόηχο των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Novartis επιβεβαιώνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς σε 13 περιφέρειες και δείγμα 8.000 ανθρώπων, που διενεργήθηκε για το Έθνος.

Το τοπίο ωστόσο είναι ακόμα θολό, δεδομένου ότι πρώτο κόμμα αναδεικνύονται οι αναποφάσιστοι με 24%, οι οποίοι είναι και εκείνοι που θα κρίνουν τις εκλογές όποτε γίνουν, επιβεβαιώνοντας πως ακόμα όλα είναι ανοιχτά στο πολιτικό σκηνικό.

Πέντε μήνες πριν την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος η ΝΔ συνεχίζει να διατηρεί το προβάδισμα στις σφυγμομετρήσεις έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά ωστόσο να έχει συρρικνωθεί στο 4,4%, με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να αγγίζει το 21,6% στην πρόθεση ψήφου και την Κουμουνδούρου να ανεβάζει οριακά τα ποσοστά της στο 17,2%. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή με 7,8% ενώ το ΚΚΕ ακολουθεί με 6,3%. Οριακά εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο… κανένας, με 47,5%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει οριακές απώλειες με ποσοστό 28,5%, με τον σημερινό Πρωθυπουργό να συγκεντρώνει το 22,5% των ερωτηθέντων.

Σημαντικά είναι τα άλλα ευρήματα της έρευνα καθώς το 38% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα, 7 στους 10 βλέπουν το μέλλον της Ελλάδας εντός Ευρώπης. Επίσης η μεγάλη πλειοψηφία δίνει μεγάλη σημασία στα ζητήματα διαφθοράς θεωρώντας την απεξάρτηση του κομματικού συστήματος από τη διαπλοκή ακόμη και από την αύξηση της εξωστρέφειας και την παραγωγικότητας της οικονομίας.

Τέλος σχεδόν 8 στους δέκα θεωρεί ότι η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνεται απευθείας από το λαό.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου:  

ΣΥΡΙΖΑ 17,2%

Νέα Δημοκρατία 21,6%

Κίνημα Αλλαγής 7,6%

Χρυσή Αυγή 7,8%

ΚΚΕ 6,3%

ΑΝ.ΕΛΛ. 2,5%

Εν Κεντρώων 2,3%

Λαϊκή Ενότητα 1,5%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%

Εθν. Ενότητα ΛΑΟΣ 1,4%

Πλεύση Ελευθερίας 1,4%

Ελληνική Λύση 1,7%

Μέρα 25 1,2%

Άλλο 2,1%

Ακυρο Λευκό 2,2%

Αναποφάσιστοι 13,7%

Δεν θα ψηφίσουν 8,1%

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria