Την Παρασκευή συνεδριάζει το Washington Group για το ελληνικό χρέος - OlaDeka

Την Παρασκευή συνεδριάζει το Washington Group για το ελληνικό χρέος

Την ερχόμενη Παρασκευή – 20 Απριλίου – συνεδριάζει το Washington Group για το ελληνικό χρέος, όπως αποκαλύπτει γερμανική πηγή, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Η εν λόγω εξέλιξη ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, καθώς είναι βέβαιο πως το θέμα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί τα επόμενα 24ωρα στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«ΔΝΤ,ΕΚΤ και Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στην Ουάσιγκτον», αποκαλύπτει ο Γερμανός αξιωματούχος. «Την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση του λεγόμενου Washington Group για να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα», προσθέτει.

Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος θα μεταβεί στη Βοστόνη όπου και θα παραμείνει ως τις 19 Απριλίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον (19-21/4) προκειμένου να παρευρεθεί στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Σύνοδος του ΔΝΤ θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Απριλίου και θα καλυφθεί εκτενώς από το insider.gr, μέσω των ανταποκριτών του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Αν και τα θέματα αιχμής στη Σύνοδο αναμένεται να είναι η πολιτική δασμών των ΗΠΑ, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή -και συγκριμένα το ζήτημα της Συρίας –, ζητήματα διεθνούς εμπορίου και τα κρυπτονομίσματα, η Ελλάδα ωστόσο δεν θα είναι στο περιθώριο της Συνόδου.

Η προσοχή όλων θα είναι επικεντρωμένη στις δηλώσεις που θα γίνουν από τους αξιωματούχους του Ταμείου και τους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, τη μετά το Μνημόνιο εποχή και το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, καθώς και στα ραντεβού του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Την Πέμπτη 19 Απριλίου, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα δώσει συνέντευξη Τύπου, όπου «παραδοσιακά» αναμένεται να ερωτηθεί για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ η ιδία θα συντονίσει και πάνελ την ίδια ημέρα στο οποίο θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σόλτς θα συζητήσει, όπως φαίνεται, στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του ΔΝΤ το ενδεχόμενο πιθανής ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», γράφει την ίδια ώρα η Handelsblatt.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria