Στην Καστοριά ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης - OlaDeka

Στην Καστοριά ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης (Π.Ε.Σ.) επισκέφθηκε την Παρασκευή 13 Απριλίου ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης. Είναι γνωστό πως το “Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία” έχει αναλάβει την ευθύνη της οργάνωσης και λειτουργίας του πάρκου.

Τον κ. Βούτση ξενάγησε ο κ. Ραυμόνδος Αλβανός ενώ τον συνόδευσαν και μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Βουλής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία και την ανάδειξη των δράσεων Π.Ε.Σ. και συζήτησε διάφορες ιδέες και προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίησή του.

Είναι γνωστό πως το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στοχεύει στην ανάδειξη και αξιοποίηση των τεκμηρίων της ιστορικής μνήμης, αλλά και του σπάνιου περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης επιδιώκει:

να καταγράψει την ιστορία της περιοχής και τα ιστορικά κατάλοιπα που βρίσκονται σε αυτήν,
να ενθαρρύνει τη γνωριμία των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών, με τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία και το λαϊκό πολιτισμό της περιοχής του Γράμμου,

να αποτελέσει βήμα για τη διενέργεια συναφούς επιστημονικής συζήτησης,
να διευκολύνει την πρόσβαση σε αρχειακό υλικό,
να προωθήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε έναν τόπο όπου έλαβαν χώρα σημαντικά ιστορικά γεγονότα,
να αναδείξει το φυσικό πλούτο του Γράμμου και της ευρύτερης περιοχής.Απώτερος στόχος του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης είναι να συμβάλει στην εθνική συμφιλίωση και στην ανάπτυξη του τόπου.

Ο πρόεδρος της Βουλής γευμάτισε στο εστιατόριο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του πάρκου ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Νεστορίου ενώ πριν φύγει προμηθεύτηκε παραδοσιακά προϊόντα που παράγει ο σύλλογος.
IMG_0160-W
IMG_0163-W
IMG_0165-W
IMG_0172-W
IMG_0177-W1
IMG_0179-W
IMG_0181-W
IMG_0189-W
IMG_0191-W
IMG_0206-W
IMG_0213-W
IMG_0216-W
IMG_0219-W
IMG_0224-W1
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria