ΟΛΟ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ - OlaDeka

ΟΛΟ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

5η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1944

Στη Μαρτυρική Κλεισούρα πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Καστοριάς, χθες Κυριακή 22 Απριλίου 2018, εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των 280 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 5ης Απριλίου 1944, χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ. 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κα Ολυμπία Τελιγιορίδου ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, η Βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ., ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φιλ. Πετσάλνικος, η εκπρόσωπος της Υφ. Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης κ. Τριανταφύλλου, η Αναπληρώτρια Γεν. Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσ/νίκη κα. Ένγκλερτ, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτ. Αδαμόπουλος, ο Δν/τής Μεραρχίας Υποστηρίξεως, υποστράτηγος κ. Γρηγ. Γρηγοριάδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Υποδ/τής του Γ’ ΣΣ υποστράτηγος κ. Καρατζέτζος, ο Δ/τής της 9ης Ταξιαρχίας ΠΖ Ταξίαρχος κ. Κατσίκας, Ο Δ/ντης Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς κ. Νέστορας Θωμάς, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, Επιπυραγός κ. Παπουτσίδης Δημήτριος, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Πασχάλης Γκέτσιος, ο εκπρόσωπος της Μαρτυρικής Κοινότητας Κλεισούρας κ. Χρήστος Γάκης, λοιπές πολιτικοστρατιωτικές αρχές της Π.Ε Καστοριάς και της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, ο Σύλ. Απογόνων Μακεδονομάχων, εκπρόσωπος του Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, εκπρόσωπος του Κέντρου Σπουδών Εβραϊκής Κληρονομιάς Καστοριάς, εκπρόσωπος της Εβραϊκής Κοινότητας Θεσ/νίκης, εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων Καστοριάς, Βαρικού, Λεχόβου, Μηλοχωρίου, κομμάτων και πολιτιστικών συλλόγων, άλλοι φορείς και κάτοικοι της Κλεισούρας.

Το ιστορικό της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Υποδιευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς κ. Δημ. Σμιξιώτη. Ακολούθησε προσκλητήριο των νεκρών μαρτύρων – ηρώων Κλεισουριωτών από τον τελετάρχη της εκδήλωσης κ. Μηνά Γκαλίτσα, κατάθεση στεφάνων, απαγγελία ποιήματος από Κλεισουριώτες μαθητές, σχετικό τραγούδι από τις γυναίκες της Κλεισούρας, τήρηση ενός λεπτού σιγής,  ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και παράθεση δεξίωσης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria