Οι διακριτοί ρόλοι στην υπόθεση NOOR 1 - OlaDeka

Οι διακριτοί ρόλοι στην υπόθεση NOOR 1

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πώς συνελήφθη στην Τουρκία ο Νάτσι Ζιντάστι, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση NOOR 1, αναθάρρησαν οι κονδυλοφόροι του Βαγγέλη Μαρινάκη τόσο στο συγκρότημα του πρώην ΔΟΛ όσο και στην υπό την κηδεμονία του εφοπλιστή εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Μιλούν για την σύλληψη του βασικού χρηματοδότη της υπόθεσης των 3 τόνων ηρωίνης. Ο λόγος που υπαγορεύει αυτήν την συμπεριφορά των κονδυλοφόρων είναι αυτονόητος. Επιχειρούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι αφού ο βασικός χρηματοδότης είναι Τούρκος και μάλιστα γνωστός κακοποιός, ο Ναστί Ζιντάστι, τότε ο «δικός μας», ο Έλληνας, ο κατηγορούμενος από την ελληνική Δικαιοσύνη είναι αθώος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δηλαδή, βγαίνει εκτός στόχου.

Έλα όμως που δεν είναι έτσι τα πράγματα και όπως εξηγούν οι ειδικοί επί θεμάτων ναρκεμπορίου οι ρόλοι σε κάθε υπόθεση είναι διακριτοί και ξεκάθαροι. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Στην υπόθεση NOOR 1 έχουμε τους προμηθευτές, τους διακινητές και τους αγοραστές. Το οργανόγραμμα είναι ξεκάθαρο. Πόθεν προκύπτουν αυτές οι πληροφορίες; Από τη μυστική κατάθεση του ισοβίτη Γιαννουσάκη στον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Το πιστοποιούν ακόμη και οι κονδυλοφόροι του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μόνον που ξεχνούν πώς ο ανακριτικός αυτός υπάλληλος που σήμερα τον αναφέρουν ως τον ανακριτή που έλαβε την κρίσιμη πληροφορία από τον Γιαννουσάκη για τους δύο Τούρκους προμηθευτές, είναι ο ίδιος που κατηγορήθηκε βάναυσα από την πλευρά Μαρινάκη ως ανάξιος ανακριτικός υπάλληλος, σκευωρός και ότι «έστησε» τις αποκαλύψεις του ισοβίτη. Ομού μετά της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα.

Έχουμε λοιπόν:

1) Τους Προμηθευτές: Ο Νάστι Ζιντάστι και ο αδελφός του Άλεξ Ριγκαμπάτι. Αυτοί προμήθευσαν τους 2,1 τόνους ηρωίνη (σύμφωνα πάντα με τη μυστική κατάθεση του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη).

2) Τους Διακινητές : Είναι αυτοί που κατηγορούνται από την Εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα πως χρηματοδότησαν τη μεταφορά του φορτίου ηρωίνης από τον Περσικό κόλπο στην Ελευσίνα. Αυτοί είναι κατά το κατηγορητήριο οι: Βαγγέλης Μαρινάκης, Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης, Ηλίας Τσακίρης και Νίκος Συντυχάκης.

3) Τους Αγοραστές: Τους 2,1 τόνους ηρωίνης θα αγόραζε για την πιάτσα του Βελγίου όπου και θα την παραλάμβανε ο Ουρχάν, τούρκος επίσης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κωνσταντινούπολης. Όμως δεν ήταν μόνον αυτή η ποσότητα αφού οι διακινητές είχαν απαιτήσει να πληρωθούν σε «ΕΙΔΟΣ». Η αμοιβή τους ήταν 900 κιλά ηρωίνης.

Αυτή η ποσότητα «μεταφέρθηκε» εν πλώ από το NOOR 1 σε άλλο πλοίο ανοικτά και νότια της Κρήτης. Την ποσότητα αυτή παρέλαβε για να την εμπορευτεί η «Ομάδα των Σέρβων». Η διακίνηση της θα ακολουθούσε το δρομολόγιο Αλβανία- Κόσσοβο-Σερβία – Κεντρική Ευρώπη. Αυτά τα 900 κιλά ηρωίνης, η αμοιβή δηλαδή των διακινητών φορτώθηκε ως επί πλέον ποσότητα εξ αρχής. Για τον λόγο αυτόν η τελική ποσότητα που φορτώθηκε έξω από τις ακτές του ΟΜΑΝ στο NOOR 1 ήταν συνολικά 3 τόνοι ηρωίνης.

Το παραμύθι πρέπει να τελειώνει

Η σύλληψη ενός εκ των προμηθευτών, του Νάστι Ζιντάστι, πραγματοποιήθηκε στην Πόλη στις 6 Απριλίου από την τουρκική αστυνομία στη βάση διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις ανακριτικές αρχές στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2017. Η πληροφορία προέρχεται από δημοσίευμα της εφημερίδας « Sabah». Για την ακρίβεια του ρεπορτάζ ,είχαν εκδοθεί δύο εντάλματα. Ένα για τον Ζιντάστι και ένα για τον αδελφό του Άλεξ Ριγκαμπάτι, κάτοικο Μεγάλης Βρετανίας.

Ποτέ η ελληνική Δικαιοσύνη δεν απέκρυψε τους διακριτούς ρόλους των δύο αυτών τούρκων ναρκεμπόρων, ούτε ο διακριτός ρόλος τους κρατήθηκε μυστικός. Το αντίθετο συνέβη από τη στιγμή που ο ισοβίτης Ευθύμιος Γιαννουσάκης δια της μυστικής κατάθεσης του στον ανακριτή του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, τους «έδωσε». Μόνον που ο Γιαννουσάκης στην ίδια κατάθεση «έδωσε» και άλλα στοιχεία όπως την επί πλέον ποσότητα των 900 κιλών ηρωίνης για την αμοιβή των Διακινητών, ή στοιχεία για την ταυτότητα των διακινητών, για το κύκλωμα των Σέρβων κλπ κλπ.

Τα ίδια στοιχεία αποκάλυψε ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης και στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, κατά τη διάρκεια των οποίων έδωσε και κομβικές πληροφορίες για τα περίφημα εμβάσματα, τα οποία και οδήγησαν την Εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα στο να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες που απήγγειλε κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του.

Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να είναι αξιόπιστος ο Γιαννουσάκης όταν «δίνει» τους δύο Τούρκους Προμηθευτές και αναξιόπιστος όταν «δίνει» τους Διακινητές. Ούτε είναι δυνατόν ο ανακριτικός υπάλληλος να επιτελεί θετικό έργο όταν ερευνά τον ρόλο των δύο Προμηθευτών και κακός έως και σκευωρός όταν διερευνά τον ρόλο των Διακινητών.

Η «χαρά» των κονδυλοφόρων του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει λοιπόν ημερομηνία λήξης και μάλιστα άμεση. Ο ρόλος καθενός εκάστου των πρωταγωνιστών στην υπόθεση NOOR 1 είναι διακριτός και ξεκάθαρος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν κατηγορείται από την Εισαγγελία ως προμηθευτής, αλλά ως διακινητής, μεταφορέας και αποθηκάριος της ηρωίνης, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και ερευνάται και για διακίνηση μαύρου χρήματος. Ξεκάθαρα πράγματα.

Η περίφημη έκθεση

Στο οπλοστάσιο των κονδυλοφόρων του Μαρινάκη συμπεριλαμβάνεται και μία μυστήρια έκθεση, της αμερικανικής DEA, σύμφωνα με την οποία κατά τους κονδυλοφόρους αυτούς, «Δεν αναμιγνύεται έλληνας επιχειρηματίας στην υπόθεση NOOR 1».

Τέτοια έκθεση, αμερικανικής προέλευσης και μάλιστα της DEA που να επισημαίνει την παραπάνω πληροφορία δεν έγινε ποτέ γνωστή στην ελληνική Δικαιοσύνη. Οι δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι ενεπλάκησαν σε διάφορες φάσεις της έρευνας δεν αντίκρισαν, δεν διάβασαν, δεν γνωρίζουν τίποτε για αυτήν την έκθεση. Σύμφωνα λοιπόν με δικαστικούς κύκλους, αν υπάρχει τέτοια έκθεση και δεν πρόκειται για φαντασίωση της πλευράς των κατηγορουμένων τότε γιατί δεν έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα σε καμία δικογραφία; Γιατί έστω και καθυστερημένα δεν προσκομίζεται στην εισαγγελική αρχή; Γιατί ως πληροφορία πλανάται και ως εν δυνάμει fake news χρησιμοποιείται από την πλευρά Μαρινάκη για να δημιουργούνται εντυπώσεις; Αν υπάρχει λοιπόν τέτοια έκθεση της DEA ας προσκομιστεί.

Ποτέ δεν είναι αργά.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria